17.6.11

Més opcions per a la comercialització de productes ecològics i locals


Què és Llavorae.cat? Llavorae.cat és un projecte que té com a objectiu la generació de nous llocs de treball en el sector de la producció ecològica, així com l’avanç del mateix cap a una situació de major solidesa, consolidació, cohesió i competitivitat.


Què és Saviae.cat? La teva compra ecofàcil i ecoàgil online. Per a tots, per a tot tipus de consumidors i per a tot tipus de productors que ho desitgin. Treballem amb vosaltres directament per crear una eina ONLINE 24 HORES disponible a partir del setembre de 2011.
* Partirà de la localització geogràfica mitjançant coordenades que permetrà accedir a usuaris locals.
* Permetrà comunicació directa entre usuaris, per tractar els temes que necessitin. I esperem que serveixi per crear nous grups.
* Serà oberta, de tal manera que tothom pugui participar. I així créixer fàcilment el nombre d'usuaris.
* Tindrà unes funcionalitats bàsiques per tothom: gestió de comandes, històrics i comunicacions .
* I en la mesura que ho demaneu, es desenvoluparàn funcionalitats avançades:
sistema de pagaments-cobraments, facturació, mailings, stoks o transport.


El Centre de Desenvolupament Rural Integrat de Catalunya organitza a Reus la jornada 'Com treballar junts per un consum ecològic i local?', en la que es presentaran diversos models de circuits curts de comercialització d'aquests productes. La venda directa dels productors ecològics i locals viu avui una efervescència en molts països, una recuperació, en realitat, del que havia estat tradicionalment. La jornada s'adreça a més dels productors, a qui tingui en ment alguna estratègia de promoció del consum local, a cooperatives de consum, comerciants, restauradors... La intenció és contribuir a fer més viables les explotacions agrícoles i ramaderes ecològiques, promoure el consum local, la conservació del medi ambient i l'ocupació en un sector que té encara molt de camí per fer. En la jornada es donaran a conèixer experiències d'altres territoris i també algunes iniciatives que ja estan funcionant a Catalunya. L'organització es fa dins del marc del projecte Llavorae.cat i Saviae, presentat recentment dins la Fira Eco-Si. [més]