23.6.11

L'anuari Mèdia.cat publica 12 reportatges sobre temes silenciats mediàticament el 2010

L'anuari Mèdia.cat publica 12 reportatges sobre temes silenciats mediàticament el 2010
L'impulsa el Grup de Periodistes Ramon Barnils · Samaranch, Urdangarín o les empreses catalanes que es lucren al Sàhara Occidental, entre altres temàtiques recollides

El maig del 2010, un jove de nacionalitat marroquina moria en circumstàncies mai esclarides del tot al Centre d’Internament per a Estrangers (CIE) de Barcelona. La principal empresa d’extracció de fosfats del Sàhara Occidental -considerat per l’ONU un territori colonial i per tant d’on n’és il·legal l’explotació dels seus recursos- és de Sant Cugat del Vallès. La policia és incapaç de trobar la seu de l’Instituto Nóos, investigat per una subvenció indeguda de 1.200.000 euros quan era presidida per Iñaki Urdangarín, gendre del rei espanyol. Aquests són alguns dels 12 reportatges silenciats inclosos en l'anuari Media.Cat impulsat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils, coordinat per Roger Palà i presentat ahir al Col·legi de Periodistes.

L’Observatori crític dels mitjans impulsat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils i la Fundació Escacc analitza els temes més silenciats pels mitjans catalans durant l’any 2010

L’Observatori Crític dels Mitjans Mèdia.cat, impulsat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB) i la Fundació Espai Català de Cultura i Comunicació (Escacc).

L’Anuari Mèdia.cat 2011 recull dotze reportatges sobre els temes d’interès informatiu més obviats per la premsa catalana durant l’any 2010. Entre aquests temes, destaquen els casos de maltractaments denunciats als centres d’internament d’immigrants dels Països Catalans, la participació d’empreses catalanes i espanyoles en l’explotació il·legal de recursos naturals al Sàhara Occidental o la suposada implicació de la família reial en el cas Palma Arena. L’edició impresa d’aquest primer Anuari ha comptat amb el suport del Col·legi de Periodistes de Catalunya.