24.6.11

Els avions ja volen amb oli de cuina

[es] Los aviones ya vuelan con aceite de cocina

L'aerolínia holandesa KLM cobrirà, des del setembre, la ruta Amsterdam - París amb aeronaus alimentades amb un biocombustible derivat d'oli i greix reciclades de fregits de cuina.
ENVIAT PER: ECOTICIAS.COM / XARXA / AGÈNCIES, 2011.06.23
Aquest biocombustible alimentarà els motors d'alguns aparells de KLM en rutes curtes, com l'esmentada entre les capitals d'Holanda i França, que té un hora de durada, ha informat la premsa local, segons va reproduir l'agència de notícies DPA.

L'aerolínia de matriu franco-holandesa pretén amb aquesta iniciativa "fer un pas endavant de cara a una aviació més ecològica i sostenible, i menys perjudicial amb el medi ambient".

Experts de KLM ja van demostrar el 2009 que era possible volar amb bioquerosè.

En aquesta data, aparells de la companyia, tipus Boeing 737, van aconseguir cobrir trajectes curts a base d'un combustible biològic extret d'una planta, coneguda com camelina. La premsa holandesa va obrir les seves seccions econòmiques amb el curiós titular: "KLM volarà amb oli de fregits".

Un portaveu de l'empresa va explicar al diari De Tijd, que "des del punt de vista tècnic és possible que els reactors funcionin amb greix o oli de fregits reciclada, el que experts denominen used cooking oil, oli usat de cuina ".

La companyia, va indicar KLM, està "oberta a tota possibilitat d'ús de biocombustibles que contaminin menys que el C02, sempre que demostrin ser segurs per a l'aeronavegació".

Respecte d'això, KLM informar que "els biocombustibles a base d'oli de fregits reciclat que faran servir els avions de KLM en la línia Amsterdam-París han de passar encara per una sèrie de controls tècnics, per poder ser utilitzats en les turbines sense haver de realitzar modificacions tècniques".

Aquest biocombustible , basat en oli reciclat, és produït per l'empresa Dynamic Fuels i comercialitzat per la companyia SkyNRG, un consorci creat per KLM en 2009 juntament amb les empreses especialitzades North Sea Group i Spring Associates.

http://america.infobae.com/