24.6.11

El Banc d'Aliments busca voluntaris per al Gran Recapte 2011

La Fundació Banc d'Aliments de Barcelona organitza anualment una campanya de marcat ressò mediàtic, el Gran Recapte, que enguany se celebrarà els dies 25 i 26 de novembre. La seva infraestructura abasta tot el territori pel que li cal un nombre important de voluntaris. Fins la data hi han col·laborat més de 4.000 persones de manera desinteressada, bé sigui en atenció dels diversos punts de donació que s'activen en mercats i centres cívics, com en tasques de logística. La campanya per al Gran Recapte 2011 ja ha obert finestra al twitter a la recerca de voluntaris.

El Banc d'Aliments té com a objectiu principal la lluita contra el malbaratament i la fam més propera, treballa per la seguretat d'una distribució justa per a que els aliments arribin als més necessitats d'aquí i té com a base la gratuïtat i els voluntaris que porten la gestió diària.

La missió del Banc dels Aliments és rebre productes alimentaris donats per les empreses i repartir-los entre les entitats benèfiques homologades que els fan arribar a les persones que passen fam en l’àrea més propera, per ajudar a pal·liar la pobresa i la marginació local.

Les 308 entitats receptores amb què comptava a finals de 2010 (des de centres cívics, menjadors socials, parròquies) han atès un total de 103.925 persones durant el darrer any, que han rebut una mitjana de 79,3kg d'aliments per persona. L'entitat compta amb 136 voluntaris permanents que faciliten la distribució a partir de les empreses solidàries.

La Fundació BA de Barcelona compta actualment amb 6 delegats comarcals, que ja cobreixen les comarques de Alt Penedès, Baix Llobregat, Maresme, Osona, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

Durant el 2010, l'entitat va tirar endavant el 'Programa Escoles' en el qual han col·laborat 1.250 alumnes voluntaris al Banc dels Aliments. El BA ha fet difusió de la seves activitats a més de 100 escoles de les comarques barcelonines.

Cercador d'entitats receptores
Font: Jornal.cat