21.6.11

Ban Ki-Moon demana que les empreses promoguin la responsabilitat social per redissenyar economies sostenibles

SERVIMEDIA. El secretari general de Nacions Unides, Ban Ki-Moon, va convidar les empreses a desenvolupar i promoguin la responsabilitat social amb l'objectiu d'ajudar els mercats i les economies cap a la sostenibilitat. 

En la seva intervenció, ahir a Nova York, davant el consell de direcció del Pacte Mundial promogut per aquest organisme va animar les empreses que s'adhereixin a aquesta iniciativa ja que les que actualment en formen part són una quantitat mínima de les 70.000 multinacionals existents i milions de petites i mitjanes empreses. 

A més, va afirmar que no n'hi ha prou amb afegir membres sinó que "l'important és que les empreses adoptin i defensin realment els deu principis" sobre els quals es basa i que es relacionen amb el respecte del medi ambient, els drets laborals, i la lluita contra la corrupció, entre altres. 

"El nostre repte és aconseguir que tots els membres ho facin millor", va dir Ban Ki-Moon. "Cal fer arribar les pràctiques més avançades de responsabilitat social al major nombre d'empreses possibles i que formen part dels esglaons més baixos de la sostenibilitat".