3.6.11

5 de juny de 2011 - Dia Mundial del Medi Ambient

El Dia Mundial del Medi ambient (DMMA) és un dels instruments que utilitzen les Nacions Unides per fomentar la sensibilització mundial sobre el medi ambient i promoure l'atenció i acció política sobre aquest tema.

Se celebra des de 1972, i va ser establert per l'Assemblea General de Nacions Unides en la seva Resolució 2994 (XXVII), de 15 de desembre de 1972, amb què es va iniciar la Conferència d'Estocolm, el tema central de la qual va ser el Mitjà Humà. Aquest mateix dia, l'Assemblea General de l'ONU va aprovar la creació del Programa de les Nacions Unides per al Medi ambient (PNUMA).

Els objectius del DMMA són donar una cara humana als temes ambientals, motivar les persones perquè es converteixin en agents actius del desenvolupament sostenible i equitatiu, promoure el paper fonamental de les comunitats en el canvi d'actitud cap a les qüestions ambientals i fomentar la cooperació, la qual garantirà que totes les nacions i persones gaudeixin d'un futur més pròsper i segur.

Aquest any el tema principal és "Boscos: La natura al seu servei", el qual destaca la necessitat de conservar els boscos i fer-ne un ús sostenible. Per primera vegada des que es va iniciar aquesta celebració l'any 1972, la República de l'índia en serà el país amfitrió el 5 juny 2011.

Les activitats a favor del medi ambient es realitzen durant tot l'any, però el seu punt més alt és el 5 de juny, amb la participació de persones d'arreu del món. Participeu-hi! Hi ha literalment milers de formes per fer alguna cosa positiva pel medi ambient.

El secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sr. Josep Enric Llebot, es complau a convidar-vos a la conferència


a càrrec del Dr. Agustín Sánchez-Arcilla, catedràtic de Ports i Costes de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i vicepresident del Centre Internacional d'investigació dels Recursos Costaners (CIIRC), que tindrà lloc, amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, el dimarts 7 de juny a les 19 hores a la sala d'actes de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat (Av. Diagonal, 523-525. Barcelona).

Es demana confirmació a l'a/e masostenibilitat.tes@gencat.cat