20.3.11

Primera instal·lació mundial a combinar termoelèctrica i biomassa

  • Abantia i Comsa Emte inverteixen 153 milions en una central termosolar a les Borges Blanques
  • Estarà operativa el gener de 2013 i suposarà 30 llocs de treball directes i 150 indirectes

[ca] Abantia i Comsa Emte han iniciat la construcció d'una planta solar termoelèctrica de 22,5 MW a les Borges Blanques (Lleida) que entrarà en funcionament el gener de 2013 i es convertirà en la primera instal·lació mundial a combinar tecnologia solar termoelèctrica amb una unitat de biomassa.

La instal·lació, que suposa una inversió de 153 milions d'euros, generarà una potència elèctrica anual de 98.000 MWh, equivalent al consum mitjà de més de 27.000 llars, segons han informat les empreses en un comunicat.

La central té un sistema d'hibridació que permet un major aprofitament de la instal·lació, ja que la captació de rajos solars durant les hores de sol es complementa durant la nit amb el funcionament de la biomassa, el combustible principal de la qual serà la biomassa forestal, el cultiu energètic i els residus agrícoles.

Les obres de la que serà la primera planta termosolar de Catalunya s'acabaran a finals del 2012, per després iniciar l'explotació per un període de 25 anys, que es crearan 30 llocs de treball directes i 150 d'indirectes.

La producció d'aquest tipus d'energia neta també suposarà un estalvi de 24.500 tones anuals de diòxid de CO2. Abantia i Comsa Emte disposen d'experiència en aquest terreny de la promoció i construcció d'instal·lacions de generació d'energia en règim especial i renovables, en els camps de tractament de purins amb cogeneració associada, biogàs, energia fotovoltaica i energia eòlica. [font: Som.cat]

[es] La central solar de Les Borges Blanques, en marcha en 2013: Abantia y Comsa Emte han iniciado la construcción de una planta solar termoeléctrica de 22,5 megavatios (MW) en Les Borges Blanques (Garrigues) que entrará en funcionamiento en enero de 2013 y se convertirá en la primera instalación mundial en combinar tecnología solar termoeléctrica con una unidad de biomasa. Con una inversión de 153 millones de euros, generará una potencia anual de 98.000 MWh, equivalente al consumo medio de 27.000 hogares. El presidente de la Generalitat, Artur Mas, presidió ayer la colocación de la primera piedra. Mas criticó el caos normativo del Gobierno español en este sector. "No ha dado pie con bola", aseguró. Esta incertidumbre fue subrayada por las empresas del proyecto como parte del retraso. [fuente: elPaís]


Mas lamenta el caos normativo "total" del Gobierno en materia energética

El presidente de la Generalitat, Artur Mas, ha criticado este sábado al Gobierno de José Luis Rodríguez Zapatero por sumir a España en el caos normativo "total" en materia energética.

"Llevamos años que no dan pie con bola", ha afirmado, tras lamentar los constantes cambios legislativos porque impiden a las empresas trabajar con un marco normativo claro y definido. El presidente de la Generalitat ha insistido en que es de vital importancia que las administraciones generen confianza y sean serias en materia de energía. "Es un debate que se ha hecho en España con enorme frivolidad y esto se debe corregir de una vez por todas", ha recordado. Además de exigir medidas estables, Mas también ve necesario tener ideas claras desde el punto de vista del abastecimiento energético. [fuente: ecoticias]