16.3.11

Els reptes industrials del vehicle verd a Catalunya

Estudis de competitivitat
Format: Publicació en PDF
Número de la col·lecció: 6
Idioma: Català
Pàgines: 120
ISBN: ISBN 978-84-393-8502-8
Davant l'actual escenari en el sector de l'Automoció i els darrers avenços en el vehicle verd, la pregunta que es planteja és: quina repercussió tindrà la introducció massiva del vehicle verd en un futur en la indústria catalana? El següent informe, realitzat per Damià Martín i Tomàs Megía de l'Observatori de Prospectiva Industrial (OPI), respon aquesta i altres preguntes.





L'arribada del vehicle elèctric pot ser un catalitzador que serveixi de palanca per canviar la tendència negativa en el sector de l'Automoció, o almenys per aturar el degoteig constant de treballadors i facturació, i així aturar també la pèrdua relativa de la indústria catalana de l’automoció enfront d’altres zones del món.

Les motos (sobretot les de baixa cilindrada, aptes per a ciutats) són una opció interessant per als consumidors. Les empreses catalanes estan especialment ben col·locades en aquests negocis i poden aprofitar aquesta oportunitat.

La producció de sistemes i components per al vehicle elèctric requerirà de les empreses del sector de l’automoció a Catalunya grans esforços en inversió, R+D i innovació amb les dificultats que provocaran uns retorns lents a causa de la previsible escalonada penetració dels vehicles electrificats.

Publicació: Els reptes industrials del vehicle verd a Catalunya
Informe en anglès: The industrial challenges of green vehicles in Catalonia