12.3.11

El mapa de la vergonya de les desigualtats de gènere

El Grup de Gènere i Interculturalitat de la Coordinadora d'ONG Solidàries presenta el Mapa de la Vergonya de les desigualtats de gènere. Es tracta d'una nova eina per visibilitzar les desigualtats i provocar la reflexió i el diàleg.



Creus que és just que les dones cobrin menys que els homes tot i fer la mateixa feina? Que es denegui una feina a algú pel fet d'estar embarassada? Que es tracti les dones com a objectes sexuals? El Grup de Gènere i Interculturalitat de la Coordinadora d'ONG Solidàries presenta el Mapa de la Vergonya de les Desigualtats de Gènere, una nova eina per posar llum a aquestes injustícies.
El mapa vol servir per trencar tòpics. Sovint es considera que a casa nostra ja s'han assolit quotes d'igualtat notables. Però el mapa assenyala algunes vergonyes i un llarg camí per recórrer, en tema d'igualtat de drets. És el cas del salari mitjà a la Unió Europea per a les dones, que cobren un 17% menys que els homes, o de la tirania de la imatge per a les dones occidentals: a l'Estat espanyol les operacions d'estètica més realitzades són la liposucció i l'augment de pit. El 87% de les pacients són dones.
Per a la realització del mapa, s'han escollit algunes dades representatives de les diferents dimensions de la vida: salut, accés als recursos, educació, treball, participació política i organització social. Així, sobre un mateix tema, es contraposen dades de diferents països per fer visible també les diferències que es poden trobar, per regions. És el cas de Rwanda, el país amb el major nombre de dones parlamentàries, amb un 50%, per sobre de França, que no arriba al 20%.
[Llegir notícia sencera a: xarxanet.org]

3 comentaris:

Gerard Colls ha dit...

M'agrada! podries passar-me la fotografia del mapa en més bona definició? Gràcies!

Gerard Colls ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Josep Maria Canyelles ha dit...

Impossible, ho sento, sols ho vaig reproduir. Hauries d'anar a la font.