1.2.11

Solució correcta a la velocitat a les entrades de Barcelona

En els darrers tres anys hem parlat en diferents ocasions sobre la limitació de velocitat a les entrades de Barcelona. Ara volem mostrar la satisfacció per la fórmula trobada, que permet mantenir un límit de 80 en la zona estricta més pròxima a la ciutat, mentre que es farà una aposta per la velocitat variable a la resta de la zona metropolitana.

Dèiem en escrits anteriors (Avui comença la 'velocitat variable' ) que bona part de les crítiques van focalitzar la limitació a 80 km/h. Donat que la Conselleria posava com a exemple altres ciutats europees, en aquell moment nosaltres vam optar per demanar informació a la conselleria sobre com tracten aquest punt a les altres ciutats on funciona la velocitat variable. La resposta va mostrar que el missatge que es donava a la premsa era tendenciós per no ser més dur en l'expressió. Segons les dades aportades per la conselleria, de les ciutats on han experimentat la velocitat variable, tant sols a una, Amsterdam, l'havien combinada amb la limitació de velocitat, a 80k km/h, fet que suggereix que, en tot cas, no va ser una política pública en la matèria prou contrastada i avaluada.

Totes les reflexions que vam fer estan aquí:

28.1.11 Impacte dels 80km/h a la qualitat de l'aire // Impacto de los 80km/h en la calidad del aire
4.10.09 ¿Menys velocitat, més morts?
23.8.09 Noves crítiques a la implantació de la velocitat variable
15.1.09 Avui comença la 'velocitat variable'
18.1.09 Primers dies de la velocitat variable
14.08.08 El 'pla 80 km/h' i la contaminació
20.12.08 I ara a 40 quilòmetres per hora!

28.10.07 Un estudi assegura que rebaixar el límit de velocitat no redueix el nombre d'accidents
15.12.07 Més dades crítiques amb la limitació de velocitat

10.12.07 Absolutament crític amb els 80 km/h

PD: Em costa d'entendre com alguns mitjans poden estar informant tan malament del tema dels 80Km. Ara mateix a Cat.Ràdio: "encara no s'ha pogut eliminar el límit dels 80km/h malgrat que estava previst per dilluns". El que es va fer és introduir la velocitat variable. Es va fer dilluns. I ja està funcionant. Des de dilluns. Tant costa d'entendre?? Ara, el govern també s'ha lluït informant-ne. El mateix Aregio deia el dilluns "llàstima que és el primer dia i no ho podem posar en marxa". Cagada! Sí que ho vas posar en marxa!  Fins i tot hi ha diaris que deien que els senyals fixos i els panels deien coses diferents.... En aquests els poden retirar directament el carnet de conduir, si és que en tenen! (9-02-11)