19.2.11

Santi Santamaria va lluitar per la qualitat alimentària i contra els transgènics

Aquesta setmana ha mort el reconegut cuiner Santi Santamaria després d'una llarga trajectòria en el món de la cuina al capdavant del conegut restaurant El Racó de Can Fabes, on van aconseguir la primera de set estrelles Michelin, entre aquest i els altres restaurants.

Santamaria sentia una gran estima per la seva terra, i reivindicava la cuina tradicional catalana i els productes de pagès i de proximitat, a partir dels quals va convertir la nostra gastronomia en un referent internacional. Tot això el va portar a militar a Som lo que Sembrem, donant suport, des del primer dia, a la Iniciativa Legislativa Popular per prohibir els transgènics a Catalunya, i va ser un ferm defensor del menjar natural i ecològic.

Santi Santamairia, va encapçalar la manifestació de Som Lo Que Sembrem, el 28 de juny de 2009, sota el lema "Salut, Democràcia i Bons Aliments", on també va llegir el manifest dels cuiners "Per una alimentació Bona, Neta, Justa i sense Transgènics davant del Parlament de Catalunya (www.youtube.com/watch)(www.somloquesembrem.org/index.php).



Mor Santi Santamaria, cuiner i activista de Som lo que Sembrem

[es] Chef de Barcelona enfrenta gastronomía natural vs molecular. Santamaria pide que los grandes restaurantes informen en la carta de los ingredientes utilizados para confeccionar cada plato.

Manifest dels Consumidors i dels professionals de la Gastronomia, la Salut i l’Alimentació

El fòrum de la gastronomia sostenible, la salut i l'empresa. Girona serà la capital mundial de la gastronomia des d'avui fins dimecres