7.2.11

Presentació de l'informe "Arran de terra: indicadors participatius de sobirania alimentària a Catalunya"










L'acte consistirà en la presentació, per part dels membres d'EP i de l'IEEEP que han participat en la recerca participativa que ha donat lloc a l'informe, dels principals resultats i conclusions que es desprenen de l'estudi que hem realitzat durant més de dos anys, així com dels objectius que es perseguien i el disseny metodològic que s'ha emprat. Seguidament, s'obrirà un torn de paraules i tindrà lloc un petit debat entorn les conclusions sobre l'estat actual de, per una banda, el sistema alimentari català i, per l'altra, el moviment català per la sobirania alimentària.

L'acte conclourà amb un petit refrigeri agroecològic i l'entrega a totes les assistents d'un exemplar de l'informe en versió paper.

Es tracta d'una activitat de l'Aliança per la Soberania Alimentaria dels Pobles (ASAP) i la Delegació de Catalunya de VSF.

Dijous, 10 de febrer de 2011 19:00 h
Local Federació Catalana d'ONG's, c/ Tàpies, 2- 3


Gustavo Duch, autor del llibre "Lo que hay que tragar" i coordinador de la revista “Soberanía alimentaria, biodiversidad y culturas”, parla en el següent video sobre: "Mengem productes molt econòmics però que tenen un alt cost ecològic, sanitari i social"




Gustavo Duch parla de conceptes com agricultura global i ramaderia intensiva. Considera que tenim un model de producció animal amb molts més problemes que avantatges i que les polítiques neoliberals de producció alimentària i distribució afavoreixen clarament a poques mans, mantenint una perifèria pobra. Les grans grans corporacions, manen en el mercat alimentari i lamenta com els aliments són una vegada més font d'especulació. Però davant d'aquesta situació retreu la passivitat dels mitjans de comunicació i clama que "aquest món subsiteix perquè ens estan segrestant la informació". [Font: Jornal.cat]