8.2.11

La realitat supera tota ficció. És possible?

En aquest precís instant estic elaborant un Codi ètic per a un organisme públic. Estic revisant documentació, i casualment m'arriba una notícia que percebo (no pel títol sinó pel subtítol) que conté alguna curiosa situació relacionada amb l'ètica i amb el sector públic.

He de suposar que és verídica. Potser no ho és. O potser s'hi podrien introduir molt matisos. Ho desconec. Però del que sí que estic convençut és que es tracta d'una notícia versemblant. És a dir, a la vida real poden passar històries com la que s'hi descriu. Certament, la realitat supera tota ficció.

Ens agradaria saber-ne més. Per això no en farem comentaris, ni sobre la presumpta autora de les simpàtiques felicitacions ni sobre els criteris sempre tan peculiars del director general.

En tot cas, la notícia ha vist la llum i seria necessari que les parts afectades n'indiquessin la no autenticitat (tant de bo!) o bé que n'expliquessin amb major detall les motivacions del cessament.

Altrament potser les persones que facin un recurs per una multa al Director general de Trànsit, començaran a substituir el "Dios guarde a usted muchos años" per alguna alegre felicitació com les que fan servir en el seu equip.

"Feliz 2010 y por el culo te la hinco otra vez"
Cessat per denunciar les felicitacions "grolleres" de la sotsdirectora de la DGT


El que ha estat director provincial de Trànsit a Palència durant els últims trenta anys, Manuel Esteban Figuero, ha estat cessat quan només li quedaven dos mesos per jubilar-se en arribar l'edat reglamentària.

Felicitació de Cedenilla (Periodista Digital)El motiu, segons informa Periodista Digital, ha estat que Esteban va remetre un correu de queixa a la sotsdirectora general de Formació per a la Seguretat Viària, Aurora Cedenilla Díaz, retraient-li el contingut groller de les seves felicitacions de Cap d'Any.

Cedenilla, el 2005 va desitjar als seus subordinats un 'Feliz 2005, por el culo te la hinco', el 2010 un 'Feliz 2010 por el culo te la hinco otra vez' i el 2011 con 'Feliz Año Nuevo y chúpame un huevo''.

Esteban li va retreure la "horterada de mal gust, que en el millor dels casos s'haurien de reservar per als teus cercles íntims". El director de la DGT, Pere Navarro, va considerar que Esteban havia faltat al respecte a un superior i el va cessar manifestant que havia perdut la confiança en ell. [Font: e-notícies]