2.2.11

Creen bacteries que converteixen energia solar a combustibles líquids

Els cotxes elèctrics Tesla són els millors del món, ara, planegen produir models de 30.000 $. Són cotxes elèctrics realistes, amb gran autonomia de quilòmetres, bona acceleració i bona velocitat punta!!!.

Aquesta notícia d'avui és potser una de les més importants que he llegit en molt temps sobre el sector energètic, i una que de donar fruits podria canviar radicalment el balanç de poder internacional en relació a la producció d'energia, fins ara sota el comandament de països rics en combustibles fòssils com el petroli o gas natural ...

Una empresa nord-americana de nom Joule Unlimited acaba de rebre el que sens dubte serà una de les patents més cobejades de tots els temps: Un mètode per modificar bacteris amb enginyeria genètica (creant unes "cianobacteris"), perquè aquestes prenguin matèria primera del medi ambient i les tornin a tot tipus de combustibles líquids.



No obstant això, no cregueu que això és només una patent, a diferència d'altres propostes similars, l'empresa ja va iniciar proves a gran escala, produint ethanol a un ritme equivalent a 10,000 galons per acre a l'any.

L'empresa té tot una "llibreria de bacteris", cadascuna modificada amb enginyeria genètica per a produir un tipus diferent de combustible, que van des combustible per avions, fins a dièsel i la gasolina que tots utilitzem en els nostres automòbils.

Segons l'empresa, quan escalin la seva tècnica a proporcions comercials, podrà produir fins a 25,000 galons de combustible per acre anual, a un cost d'uns US $ 30 dòlars per barril.

Perquè en tingueu una idea, el cost actual del barril del petroli cru és d'uns US $ 90 dòlars, de manera que parlem d'un estalvi no només substancial, sinó que devastador per a les nacions i empreses que inverteixen i depenen d'aquest negoci. Això de pas situaria als EUA com el nou poder energètic del món, deixant de passada la seva dependència de nacions conflictives en el Orient mitjà, o fins i tot nacions més pròximes com Veneçuela.

Una altra dada important sobre aquest avanç és que aquests bacteris poden ser criats en pràcticament qualsevol lloc, creant combustibles "a demanda" en qualsevol moment i regió del planeta, a un preu molt per sota de l'estàndard.

Però heus aquí el més sorprenent de tot: aquests bacteris no necessiten consumir ni residus d'animals, ni blat de moro, ni fusta, ni escombraries, ni algues, ni res per l'estil. L'únic que necessiten com a matèria primera és aigua, diòxid de carboni (obtingut de l'aire), i llum solar. Fins i tot no cal que sigui aigua "neta", ja que fins aigua salina del mar funciona.

En altres paraules, podríem dir que aquesta és una tecnologia que converteix l'energia solar en combustibles líquids, i sense afectar el medi ambient (almenys durant el procés de producció, no en el consum).

Esperem a veure què passa ara en els propers mesos amb aquesta empresa i la seva tecnologia Joule, perquè ja m'imagino des d'ara les teories de conspiració que sorgiran, dignes d'una pel lícula de James Bond, sobre com els governs petroliers i les grans empreses petrolieres maquinar per d'alguna manera "desaparèixer" o apoderar d'aquesta tecnologia ... :)

L'empresa planeja llançar la seva primera producció comercial a poca escala al 2012.

http://www.jouleunlimited.com/

Nota: Agraïm a David Ferré la selecció de notícies d’innovacions que us hem aportat.