21.1.11

Premi a “Oberts a la sostenibilitat”

La CCC està d'enhorabona. La guia Oberts a la sostenibilitat: nocions bàsiques de la normativa ambiental per al comerç de Catalunya ha estat guardonada amb una menció especial dins dels Premis Acció 21 2010 de l'Ajuntament de Barcelona. Aquesta distinció reconeix públicament la feina feta per la Comissió d'Energia, Medi Ambient i Sostenibiltat de la CCC.

El secretari general de l'organització, Miquel Àngel Fraile, va recollir la menció especial en nom de la CCC el passat 14 gener, de mans de la tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Imma Mayol. L'acte d'entrega va tenir lloc durant la celebració de la 2a Convenció de Signants de l'Agenda 21 de Barcelona 2010-2011, un grup de treball en el qual s'integra la CCC per tal de dialogar sobre els reptes i objectius de futur de la ciutat en matèria de sostenibilitat.


D'altra banda, la CCC ha presentat els resultats del Pla d'assessorament 2009:

El Servei Lingüístic de la CCC ha publicat l'informe La immigració i el comerç a Catalunya. El Pla d'assessorament comercial i lingüístic a comerços immigrants. Any 2009, en el marc de la campanya "Oberts al català", que té el suport de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona.

Aquest document mostra la feina feta pel departament i els seus dinamitzadors durant l'any 2009, en el qual van visitar 1.167 establiments de tot Catalunya regentats per immigrants. L'informe, que està penjat a la web de la CCC, destaca que gràcies al Pla d'assessorament, els establiments visitats han fet un gran nombre de progressos pel que fa a l'adequació a la normativa comercial i lingüística. A més, els comerciants visitats han rebut amb interès informació sobre l'associacionisme comercial i sobre recursos per millorar la seva formació.