10.1.11

Objectiu Robin Hood: que no paguin els de sempre!

Intermón Oxfam engega la campanya Objectiu Robin Hood: que no paguin els de sempre! per lluitar contra la crisi econòmica sense que això comporti una retallada de les despeses socials.


Participa-hi a www.quenopaguinelsdesempre.org   
 
Intermón Oxfam aposta per maneres alternatives de lluitar contra la crisi que evitin les retallades en despesa social que empren els governs com a mesures anti-crisi.  L'entitat, sota la crida mediàtica de convidar a tothom a ser Robin Hood, l'heroi medieval que repartia el botí dels robatoris que feia amb la seva banda entre la gent pobra, proposa que s’apliqui un impost del 0,05% a les transaccions financeres internacionals.
Aquesta taxa permetria recaptar 300.000 milions d’euros anuals addicionals per combatre la pobresa, aquí i a la resta del món:
Per a difondre la campanya, Intermón Oxfam et proposa fer-ne difusió mitjançant elKit de l'Activista que inclou:
  • pòsters
  • recollida de signatures
  • banners
  • fulletons
  • difusió de la campanya mitjançant xarxes socials
També ha elaborat un vídeo en el que pots descobrir jugant quines són les persones perjudicades quan es retallen les despeses socials i les ajudes al desenvolupament: 

Per saber-ne més:
  • Al desembre, el Congrés dels Diputats va aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat amb una important retallada en Ajuda Oficial al Desenvolupament. El Govern ha optat per retallar en polítiques socials, la qual cosa implica condemnar a milions de persones. Altres països també estan retallant les ajudes socials com a mesura anticrisi. Però amb aquestes mesures acaben pagant els de sempre. I hi ha altres opcions viables per salvar la situació.
  • El volum de les operacions financeres representa actualment 70 vegades el PIB mundial i al voltant del 80% de les transaccions financeres se centren en operacions de molt curt termini i alt risc. Es tracta, principalment, d’operacions especulatives, que fins i tot l’ FMI ha titllat de risc per l’estabilitat econòmica global.
  • Espanya l’aplicació d’aquesta taxa permetria recaptar fins a 6.300 milions d’euros anuals, “per cobrir les despeses de la crisi financera o per finançar béns públics globals”, segons els càlculs realitzats per la Fundació Ideas en el seu informe “Impostos per frenar l’especulació financera”, publicat el maig de 2010 amb economistes com el premi Nobel Joseph Stiglitz.
Pots llegir l'Informe complet de la campanya en el Pdf adjunt.
Més informació:www.quenopaguinelsdesempre.org