21.1.11

Mor el director de l'Oficina Antifrau


El fiscal David Martínez Madero ha patit un infart a Milà quan tornava de Singapur
El director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) ha mort aquest divendres al matí, segons han confirmat fonts el Parlament de Catalunya. Nascut el 1963 al Masnou (Maresme), Martínez Madero va ser escollit pel Parlament de Catalunya com a director de l'Oficina Antifrau per un període de nou anys. Va prendre possessió del càrrec el 26 de maig del 2009. 


Es va llicenciar en dret per la Universitat de Barcelona i era membre de la Carrera Fiscal des del 1992. La defunció de Martínez Madero, que tenia 47 anys, s'ha produït aquest divendres al matí a l'Aeroport del Milà, on havia arribat per fer una connexió aèria després de participar en unes jornades a Singapur.


Set anys més tard, al 1999, va ser nomenat Fiscal de la Fiscalia contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada i es va especialitzar en l'àmbit de la lluita contra al corrupció, la delinqüència financera i el crim organitzat transnacional.


Aquest càrrec el va compaginar amb la coordinació i l'execució de projectes internacionals de Consultoria directament relacionats amb la prevenció i control de la corrupció, la construcció institucional i la promoció de la cohesió social a les Nacions Unides, a l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic, al Consell d'Europa i a la Comissió Europea. També va col·laborar en la revisió dels sistemes de justícia de diversos països europeus i llatinoamericans.


A més, entre els anys 2001 i el 2007, ha treballat com a conseller preadhesió de la Unió Europea a Romania i la seva contribució al procés de millora i enfortiment de la capacitat institucional contra la corrupció li va ser reconeguda amb una distinció del govern romanès


Reproduït de El Singular Digital