16.1.11

Canyelles parlarà sobre RSE a EcoConcern-Innovació Social

  • EcoConcern-Innovació Social ha convidat l'expert en Responsabilitat Social de les Empreses i Organitzacions Josep Maria Canyelles a parlar sobre l'origen i desenvolupament d'aquest enfocament de gestió.
  • La sessió serà dimarts  1 de febrer a les 19:30 hores a Ecoconcern, carrer Mare de Déu del Pilar, 15 pral. de Barcelona (molt a prop del Palau de la Música).

Xerrada-col·loqui: Responsabilitat Social Corporativa, com va sorgir i com ha evolucionat, amb Josep Maria Canyelles (expert en responsabilitat social i promotor de Responsabilitat Global).

La responsabilitat social de les empreses és un enfocament de gestió que algunes organitzacions han anat incorporant sobretot en els darrers anys i que aporta un impacte positiu no solament per a l'entorn sinó també per a la mateixa organització.

Però sovint no ha estat compresa adequadament i encara hi ha qui la confon amb màrqueting social, amb ètica, amb filantropia, desatenent la implicació que té en aspectes d'estratègia i de definició del model d'empresa.

D'altra banda, engloba una diversitat tan gran de continguts que fa que cada grup d'interès tendeixi a contemplar-ne sols una dimensió específica, ja sigui al voltant dels impactes socials, laborals, ambientals, econòmics, etc.

La responsabilitat social corporativa no és una moda sinó que ha vingut per quedar-se, al marge de la profunditat i extensió amb què es pugui produir. Forma part de les intencions i les bones pràctiques de tota mena d'organitzacions, privades, públiques i socials, i de dimensions molt diverses.

Nota: les activitats es faran al local social, c/ Mare de Déu del Pilar, 15 pral. (molt a prop del Palau de la Música), excepte aquelles per a les quals s’especifiqui un lloc diferent.

EcoConcern-Innovació Social és una associació sense ànim de lucre nascuda a Barcelona l’any 1991, amb l’objectiu de promoure innovacions dins d’un marc multidisciplinar. El mètode de treball és el debat i la crítica, i el respecte a la divergència. EcoConcern-Innovació Social ha estat identificada com una associació que genera idees i propostes innovadores, sempre orientades a suscitar millores socials. El marc d’actuació és preferentment, debatre i presentar propostes socialment innovadores en ECONOMIA, ECOLOGIA, POLÍTICA I INTERCULTURALITAT.

Properes activitats

Mes de febrer:
  • Dia 1 – Xerrada col·loqui sobre Responsabilitat Social Corporativa, com va sorgir i com ha evolucionat, amb Josep Mª Canyelles (expert en responsabilitat social i promotor de Responsabilitat Global).
  • Dia 8 – Cinefòrum. Projecció del documental “Lucio, anarquista, atracador, falsificador, però sobre tot paleta”, d’Aitor Arregi i Jose Mari Goenaga.
  • Dia 15 – Tema d’actualitat – Els desnonaments de vivendes, amb Ada Colau (Coordinadora de la plataforma afectats per la hipoteca).
  • Dia 22 – Xerrada-col·loqui sobre Qui tindrà cura de nosaltres?, una mirada crítica a la llei de dependència, amb Carme Alemany (Sociòloga).

Mes de març:
  • Dia 1 – Xerrada-col·loqui sobre Presentació del número 101 de papers d’Innovació social - Reptes pendents. Alexandre Deulofeu i les seves solucions segons Agustí Chalaux, amb Juli Gutièrrez Deulofeu (Enginyer agrícola) i Brauli Tamarit (membre d’EcoConcern). 
  • Dia 8 – Cinefòrum. Projecció del documental “¿Quién debe a quién?, la deuda ecològica”, del grup Ekologistak.
  • Dia 15 – Tema d’actualitat – A determinar.
  • Dia 22 – Xerrada-col·loqui sobre la immigració. Enemiga o aliada de la independència de Catalunya, amb Victor Alexandre (periodista i escriptor en llengua catalana).
  • Dia 29 – Xerrada col·loqui a determinar.
Mes d’abril:
  • Dia 5 – Xerrada-col·loqui sobre La sal de la mort, amb Roger Lloret Rios (Químic i meteoròleg especialista en aigües).
  • Dia 12 – Cinefòrum. Projecció del documental Una altre vida és possible -Homenatge a Catalunya II (2010), de Joana Conill, Manuel Castells i Àlex Ruiz. 
  • Dia 26 – Xerrada-col·loqui sobre Aportacions de la ciutadania en la formulació de propostes mediambientals a Catalunya, amb Mª Àngels Alió Torres (Geògrafa UB). Sopar de Sant Jordi
EcoConcern-Innovació Social
Telèfon: 93 319 03 51
ecoconcern@pangea.org