5.12.10

Triomf de la Indústria Farmacèutica: les herbes medicinals desapareixeran de la UE

Post Data: aquesta notícia que vam reproduir és completament falsa. Donat el seu interès vam penjar-la al nostre bloc però tot seguit vam procedir a consultar el Gremi d'Herbolaris de Catalunya. La seva resposta és la següent: "aquesta noticia fa mes d'un mes que ja la vem rebre i a la nostra web hi ha l'explicació que poden veure els nostres associats entrant a la zona de socis. Només dir-li que és completament falsa". Per part nostra els hem respost que "Moltes gràcies per la resposta. Penso que atesa la significació de la notícia i la distribució que se n'ha fet en molts fòrums seria adequat que el vostre posicionament fos públic i no restringit als associats".





Heidi Stevenson
Gaia Health
21 setembre 2010

ejemplo de cultivo urbano, huertos urbanos en llantas de un automovilLa gran indústria farmacèutica gairebé ha aconseguit guanyar una batalla que per dècades ha entaulat per eliminar tots els seus competidors. A partir de l'1 d'abril de 2011, és a dir menys de 5 mesos des d'avui, virtualment totes les herbes medicinals esdevindran il·legals a la Unió Europea. L'enfocament als Estats Units és una mica diferent, però té el mateix efecte devastador. Les persones s'han convertit en res més que dipòsits per a qualsevol tipus de porqueria que les grans farmacèutiques i agronegocis decideixin donar-nos, sense cap altra opció i pagant els preus que estableixin.

La indústria farmacèutica i l'agroindústria gairebé han completat el seu camí per assumir cada un dels aspectes relacionats amb la salut, des de el menjar que consumim fins a la manera com ens cuidem quan estem malalts. Tot això promet acabar amb la salut que ens queda.

Tot comença el proper dia dels Sants Innocents, a abril 2011

A la "innocentada" més despietada de tots els temps, el 31 març 2004 (1) la Directiva Europea de Productes Medicinals Herbaris Tradicionals (THMPD) va ser aprovada. S'hi van establir normes per a l'ús dels productes herbolaris que abans eren utilitzats lliurement.

Aquesta directiva requereix de totes les preparacions herbolàries els mateixos procediments que els utilitzats pels productes farmacèutics, fins i tot si l'herba ha estat utilitzada com a remei durant milers d'anys. Les despeses per aconseguir aquesta aprovació són tan alts que només les grans empreses poden pagar (de l'ordre de £ 80.000 a 120.000 £ lliures per herba), i cada herba que formi part d'un compost ha de ser tractada per separat.

Poc importa que una herba hagi estat utilitzada sense perill i amb eficàcia durant milers d'anys, ara es considera com si fos un medicament. Per descomptat que les herbes són alienes a aquest procés, són preparacions fetes a partir de fonts biològiques. No són necessàriament purificades, ja que això podria canviar la seva naturalesa i eficàcia, com passa amb el menjar. Suposaria una deformació de la seva naturalesa i de la naturalesa de la herbolària que se'ls consideri com medicines. Això, per descomptat, no és important per a la Unió Europea, que ha defensat el corporativisme des de la seva constitució. El doctor Robert Verkek de l'Aliança per a la Salut Natural (ANH) descriu el problema de requerir la herbolària procediments equivalents als de les medicines:
Exigir que una medicina herbolària clàssica provinent d'una cultura tradicional no europea compleixi amb el esquema de registre de la Unió Europea és el mateix que intentar posar una clavilla quadrada en un endoll rodó. La normativa reguladora no té en compte, i per tant no ha estat adaptada, a tradicions específiques. Aquesta adaptació es necessita urgentment si no es vol que la iniciativa discrimini certes cultures no europees, violant així els seus drets humans.(2)
Dret mercantil

Per a entendre millor el que pot passar, cal consultar el diferents lleis comercials que ha estat usades per a posar el menjar i les medicines sota el control de l'agroindústria i la indústria farmacèutica.

Si esteu al corrent del que ha passat als Estats Units al voltant de la llet crua i les reclamacions de l'Administració d'Aliments i Medicaments (FDA), us haureu adonat que la Comissió Federal de Comerç (FTC), ha estat part del procés.

Més que tractar les medicines tradicionals com una qüestió de Drets Humans, les han tractat des d'un punt de vista comercial. Això fa que els interessos de les grans corporacions siguin el centre d'aquestes lleis alimentàries i de salut, en comptes de que ho siguin les necessitats i desitjos dels pobles. És aquest canvi d'enfocament el que ha fet que la FDA actuï de manera absurda, com en la reclamació que els Cheerios i les nous literalment es converteixin en medicines a causa de les reclamacions que sobre salut s'han fet contra elles.

L'objectiu de tot això és crear un entorn segur perquè les grans empreses comercien lliurement. Les necessitats i la salut de les persones és un factor que no es té en consideració.

Com lluitar contra aquesta invasió a la nostra salut i benestar

Això no és, encara, un fet consumat. Si valoreu el poder accedir a l'ús de les herbes, a les vitamines o altres suplements, si us plau prengueu algunes mesures. Encara que aquests temes us semblin mancats de sentit, considereu les persones a les quals sí que els interessen. Hauria de negar el dret al tractament mèdic i a la forma de mantenir la seva salut que trien per si mateixos

L'ANH s'ha enfrontat activament contra aquesta invasió. Ha acudit als tribunals en un intent per aturar l'entrada en vigor de la Directiva THMPD. Potser tingui èxit, però la història ens diu que cap maniobra legal pararà aquesta llosa pesada. No podem seure i esperar a veure els resultats. Hem de veure els seus esforços com a part d'un tot en què tots nosaltres exercim també un paper.

Està en nosaltres, en cadascú de nosaltres, fer-hi alguna cosa. Si viviu a Europa, envieu si us plau una carta o missatge als membres del Parlament Europeu. En aquesta pàgina podeu consultar qui són els membres del Parlament i les seves adreces de contacte. Digueu-li clarament que doneu suport a les accions de l'ANH en la seva temptativa de suspendre l'entrada en vigor de la THMPD i que espereu que adoptin una actitud de respecte al dret de les persones a triar els seus tractaments herbolaris.

Si trobeu difícil escriure una carta, podeu fer servir la que us mostrem tot seguit (també disponible en castellà i anglès). Atenció: també podeu fer-ho en aquest formulari: http://www.gopetition.com/petition/39757.html

Model de carta:
ASSUMPTE: Directiva productes medicinals herbolaris tradicionals


Benvolgut ... ... ... ... ... ... ....


Utilitzo els remeis medicinals tradicionals, aquells que s'han utilitzat a Europa i a molts altres països del món durant milers d'anys.


Fins al moment cap producte herbari de la Medicina tradicional xinesa o de l'Índia (Ayurvèdic) ha estat aprovat seguint la normativa que estableix la Directiva sobre productes medicinals herbolaris. Em preocupa que les plantes medicinals tradicionals, que s'han estat utilitzant com a suplementaris alimentaris, siguin prohibits a partir del 31 de març de 2011, quan expira la fase de transició.


Són urgents els canvis en aquesta Directiva, de manera que s'adapti a la cultura herbolària tradicional.


Us prego que feu allò que estigui a les vostres mans perquè aquesta Directiva no s'aprovi en els termes actuals ja que suposaria una perdua irremeiable, tant cultural com per a la nostra salut, després de dir milers d'anys en que s'han utilitzat les plantes com a Remeis naturals.


Atentament,
Intenteu imaginar un futur en què els vostres fills o néts us pregunten per què no ho vau fer. Com els diríeu que no estàveu realment tan interessat en el seu benestar? Com els diríeu que era més important veure el darrer reality show a la televisió en comptes de prendre's el temps d'escriure una simple carta?

És només protestant activament que aquesta paròdia contra el nostre benestar pot aturar-se. Si no fem res, llavors sí que passarà. El nostre dret a protegir la nostra salut i la dels nostres fills penja d'un fil. Si a us preocupa el benestar dels vostres fills i néts, llavors heu d'actuar. Actueu ara mateix ja que aquest és el moment de la veritat. Us podeu asseure sense fer res o podeu actuar. Som-hi!

I llavors, una vegada que hàgiu fet alguna cosa, parleu amb totes les persones que conegueu. Digueu-los que és temps d'actuar. Realment no hi ha temps per perdre.

Notes: