21.12.10

La Plataforma per la Llengua guanya el Premi de Voluntariat i altres notícies

Us presentem tres informacions aportades per la Plataforma per la Llengua



Premi_voluntariat_nacional_2010
La Plataforma per la Llengua ha guanyat un nou guardó a la seva tasca, el Premi de Voluntariat en la modalitat d'àmbit nacional. Es tracta del tercer premi que l'organització guanya en un mes i mig i el sisè en quatre anys. El guardó premia el projecte de parelles lingüístiques per a joves coordinat per la Plataforma per la Llengua, que ha estat possible gràcies a una subvenció del programa Joventut en Acció de la Unió Europea. La responsable del projecte de parelles lingüístiques per a joves, Laura Camps, va recollir el guardó.
 Fes clic aquí per a més informació



Despleg_consum

Tele 5, Antena 3, Cuatro i La Sexta no només no faciliten programació i continguts en la llengua pròpia als espectadors catalanoparlants sinó que neguen la realitat lingüística del mercat català. Aquesta és la conclusió principal del treball Estudi sobre els usos lingüístics a les televisions privades. El cas de la llengua catalana a les televisions privades d'àmbit estatal i una aproximació comparativa a altres estats europeus, un estudi comparatiu sobre el tractament de les llengües a les televisions d'estats europeus, que ha elaborat la Plataforma per la Llengua en col·laboració amb la Fundació ESCACC i el suport del Centre d'Estudis de Temes Contemporanis (CETC). Vegeu l'estudi en aquest enllaç.



Wikileaks-logo-big

Segons una filtració de Wikileaks, la Ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, va dir a l'ambaixador dels EUA que la proposta de llei de cinema era "antinatural i desequilibrada",  que a Catalunya no hi ha demanda de cinema en català i que el Govern espanyol intentaria frenar la llei de cinem. La Plataforma per la Llengua li demana una rectificació pública i actuacions contundents pel cinema en català