22.9.10

RSE dels taxistes

Els infants que viatgen en taxi per ciutat estan eximits de fer servir la cadireta infantil, però no és així en els viatges fora de la ciutat, com és el cas dels desplaçaments des de l'Aeroport del Prat. Ara la policia ha començat a actuar imposant multes als taxistes que porten els infants de manera incorrecta, atès que pràcticament cap taxista està en condicions de complir.

Avui, TV3 ha tractat el tema als Matins, i en una connexió en directe s'ha vist com els taxistes manifestaven el seu enuig pel fet que no poden tenir el maleter ocupat amb una cadireta d'aquestes, i d'altra banda, també hi ha famílies amb dos nens, de manera que encara menys podrien complir amb dues cadiretes. Solament un taxista ha afirmat portar-ne una.

Donat que en algun cas he donat un cop de mà a algun taxista per a gestionar la seva RSE, he prestat atenció a la qüestió. I tal com he manifestat al facebook del programa (vegeu a sota), seria tant fàcil com tenir cadiretes infantils compartides per tots els taxis en el punt de sortida dels taxis de l'aeroport. Un enfocament de responsabilitat social aplicat a la microempresa pot aportar visions col·laboratives que creïn valor per a totes les parts.



El Josep-Maria Canyelles És tant fàcil com tenir cadiretes infantils compartides per tots els taxis en el punt de sortida dels taxis de l'aeroport.

Fa 10 hores ·  ·  · Denuncia-ho


  • A 3 persones els agrada.



    • Xavier Pastor Això suposa que els taxistes tenen bon rotllo entre ells.
      Fa 10 hores ·  · 


    • Sergio Linares o que sean profesionales
      Fa 10 hores ·  · 


    • Josep-Maria Canyelles O que entenguin que tenen una responsabilitat social, no solament legal. Que tinguin interès a trobar una solució i no el limitin a la queixa o a quedar inactiu davant la dificultat.
      Fa 10 hores ·  ·  1 persona


    • Josep Maria Tomás Bach exacte, o tenen les cadiretes al lloc de sortida de l'aeroport o que entre ells hi hagi un acord en que un cert nombre de taxis vagin amb cadiretes i els altres sense, així cadascú tindria el negoci assegurat.
      Fa 10 hores ·  · 


    • Xavier Pastor Hi estic d'acord. Aquesta pot ser una solució. Jo crec que la millor solució és la que proposin ells amb els seus recursos, ja que són ells qui tenen el problema. Ara falta que s'hi posin d'acord. És això el que volia reflectir, aquesta darrera necessitat.
      Fa 10 hores ·  · 


    • Josep-Maria Canyelles El problema és que el taxista sol tenir una mentalitat molt individualista. I aquí caldria esperit col·laboratiu.