5.9.10

Quarta conversa d'ètica aplicada "Força i violència en l'activitat educativa"

DIXIT Girona oferirà properament la quarta sessió de les "Converses d'ètica aplicada"

Aquestes converses estan concebudes com un cicle-taller sobre ètica aplicada a la intervenció social,psico-educativa i sociosanitària que persegueix la reflexió dels participants a partir de temes d'actualitat. Els participants fan una lectura dels materials documentals que es proporcionen amb antelació i en algunes ocasions es compta amb la intervenció de persones expertes en la temàtica que s'aborda per tal d'establir-ne el diàleg. L'objectiu final és concretar els problemes ètics i plantejar-ne les possibles respostes.

El tema d'aquesta nova edició és "Força i violència en l'activitat educativa", que vol portar a la reflexió pedagògica sobre els límits de l'ús de la força en l'activitat educativa a partir de l'anàlisi i deliberació d'una recerca sobre la qüestió que presentarà l'Observatori d'Ètica Aplicada a la Intervenció Social.

L'esmentada recerca és el resultat de l'opinió de 983 adolescents, 38 dels quals viuen en un Centre Residencial d'Acció Educativa (CRAE).

Les sessions, de dues hores de durada, es realitzaran de 18 a 20 h i comptaran amb la intervenció del psicòleg Pep Freixa, a la primera sessió del dia 7 d'octubre de 2010, i del filòsof Josep-Maria Terricabras, a la segona sessió del dia 4 de novembre.

Lloc: DIXIT Girona Centre de Documentació de Serveis Socials Marià Casadevall (c/Bernat Boades, 68. Girona).

Us heu d'apuntar prèviament del 10 al 24 de setembre (els membres de Club DIXIT hi tenen una plaça reservada). 



Més infromació: Converses d'ètica aplicada