13.9.10

Jornada a la Seu d’Urgell sobre responsabilitat social empresarial

El Consorci Alt Urgell-Cerdanya promou l’aplicació del codi de gestió sostenible

La sala d’actes del Consell Comarcal de l’Alt Urgell acollirà, el pròxim 15 de setembre, a partir de les 8 del vespre, una jornada sobre responsabilitat social empresarial (RSE), la qual comptarà amb la participació de l’expert Josep Maria Canyelles. L’acte és organitzat pel Consorci Alt Urgell-Cerdanya (CAUC), el grup d’acció local que gestiona el programa Leader, en el marc del projecte de Gestió Sostenible Rural, finançat pel Ministerio de Medio Ambiente y Medio Rural y Marino. El seu objectiu és conscienciar l’empresariat del territori dels avantatges d’incorporar l’RSE en les seves operacions comercials i les seves relacions amb els interlocutors.

L’RSE va més enllà del compliment de les lleis i la normativa vigent aplicable, és una pràctica voluntària que es basa en el desenvolupament sostenible, en la transparència i participació, i és aplicable a qualsevol tipus d’empresa. Els defensors de l’RSE tenen molt clar que “en un moment de crisi com l’actual, és necessari continuar creixent, però assegurant la qualitat de vida i el benestar tant de la societat actual com de la futura.”

El Consorci Alt Urgell-Cerdanya dóna l’oportunitat d’aplicar mesures d’RSE a les empreses beneficiàries d’ajuts Leader que han obtingut major puntuació, les quals podran obtenir un import addicional en el seu ajut. Per aplicar aquestes polítiques, el CAUC, juntament amb els altres 17 grups d’acció local de Catalunya, les illes Balears i Aragó, segueix el codi de gestió sostenible de la Garrotxa, comarca pionera en la implantació de la RSE.

La Jornada sobre l’RSE a la Seu d’Urgell serà inaugurada pel president del CAUC, Jesús Fierro. Tot seguit es farà la presentació del programa de cooperació Leader pel que fa a la Gestió Sostenible Rural, que donarà pas a la intervenció de l’expert Josep Maria Canyelles, que és formador, assessor i consultor en RSE.

Font: Consell Comarcal Alt Urgell www.ccau.cat
Notícia a Bondia.ad
Notícia a Ràdio Seu -  Agenda
Notícia a Regió 7