12.9.10

Els representants espanyols voten "sí" a l'esborrany final de Guia ISO 26000 d'RSE

El procés de votacions acabarà el 12 de setembre

El Comitè Mirall de la Guia ISO 26000 sobre responsabilitat social a l'Estat espanyol ha acordat votar a favor de l'esborrany final de l'esmentat document aprovat la primavera passada a Dinamarca després d'un procés d'esmenes, segons informa Servimedia.

Amb aquesta iniciativa internacional pretén donar una orientació harmonitzada a nivell mundial sobre la responsabilitat social, de manera que el document inclou conceptes i àmbits sobre aquest nou camp de coneixement.

Així, segons ISO, proporcionarà orientació sobre els principis bàsics d'RSE i sobre la manera d'integrar el comportament socialment responsable en les estratègies, sistemes de pràctiques i processos de les empreses. A més, vol ser útil per a tot tipus d'organitzacions interessades en aquest enfocament de gestió.

L'orientació de la guia està basada en les bones pràctiques ja existents tant en el sector públic com privat, i des de l'organització d'estandardització es considera com coherent i complementària a les declaracions i convencions de les Nacions Unides i els seus organismes.

En el procés han participat 91 països i 42 organitzacions amb estatut d'enllaç per part d'ISO, sota la direcció dels membres de ISO al Brasil i Suècia. Aquestes persones han inclòs representants de la indústria, governs, treballadors, consumidors, organitzacions no governamentals, i investigadors i acadèmics, amb un equilibri tant geogràfic com de gènere.

En l'actual moment del procés cadascun dels països, a través dels seus comitès mirall, estan fixant la seva posició de vot per a l'aprovació definitiva, si s'escau, de la Guia ISO 26000.