30.8.10

Resolució alternativa de conflictes quotidians


Al periodisme li calen noves aproximacions professionals. Tractar els conflictes des d'una anàlisi rigorosa i fer propostes ajuda a la reflexió i a adoptar un punt de vista de ciutadania crítica però constructiva. Per això, trobo interessants els articles breus però incisius, punyents i propositius, que fa Xavier Pastor al Diari de Girona.

Xavier Pastor és expert de resolució alternativa de conflictes i dirigeix el Diploma de Postgrau en Resolució de Conflictes Públics de la Fundació Universitat de Girona. Podeu llegir-ne alguns articles:

  • Un Ajuntament darrere d´un FANAL. Per què un ajuntament hauria de ser al Facebook? Ser presents en les xarxes socials digitals aporta avantatges? Pot ajudar a detectar conflictes i, fins i tot, a prevenir-los i gestionar-los amb èxit?
  • La política en els mitjans de comunicació. Per què els alcaldes apareixen en programes de televisió i expressen les seves queixes i necessitats en els diaris abans que amb la Generalitat de Catalunya?
  • Refrescos i massatges. El dimarts 10 d'agost aquest diari ens obsequiava a la secció de comarques amb un esplèndid titular: "Roses no multarà aquest estiu els venedors i massatgistes il·legals". 


Anteriorment ja us havíem recomanat algun article del mateix autor:
14.6.10 La corrupció i l'escàndol polític com a conflictes públics

Nota: Josep Maria Canyelles participa en el Diploma de Postgrau en Resolució de Conflictes Públics de la Fundació Universitat de Girona



Vota'nsPodeu votar els blocs preferits fins el 9 de setembre. Enguany, a banda de votar els blocs, també podeu valorar cada entrada publicada. Aquesta valoració (“M’agrada”) incideix en el resultat final, ja que cada cinc suposen un vot per al bloc. Clica la icona!