29.8.10

Associació Dolça Revolució

En altres entrades hem parlat de l'activitat de Jordi Pàmies i de la injustícia al voltant de la stevia.

Aprofitem ara per presentar-vos el web de l'Associació Dolça Revolució: www.dolcarevolucio.cat [ca][es][en]

La Dolça Revolució és una associació sense ànim de lucre que agrupa totes les persones que vulguin compartir les seves experiències positives fruit de l'ús de les plantes medicinals i les teràpies naturals no agressives. La Stevia Rebaudiana dóna nom a la Dolça Revolució, per la seva dolçor sana i per les seves propietats medicinals, negades per interessos econòmics vergonyosos. La Stevia és doncs la punta de llança que permetrà obrir un camí per a la recuperació dels coneixements populars pel que fa a l'ús de les plantes medicinals en general i d'altres teràpies naturals.

Motius que ens han portat a iniciar aquesta Dolça Revolució

1 - Voler recuperar els coneixements populars de curació amb mètodes naturals que les generacions precedents van utilitzar, i que estem perdent perquè no hi ha una administració que vulgui promocionar-les.

2 - Respondre amb fets a la manca d'ètica d'algunes multinacionals a les quals no els interessa que els avenços farmacèutics eradiquin completament certes malalties, i que adrecen la investigació a cronificar la malatia enlloc de curar-la.  Podeu llegir l'entrevista feta al Premi Nobel de Medicina Richard J. Roberts: http://lacomunidad.elpais.com/casajuntoalrio/2007/10/18/el-farmaco-cura-es-rentable  . Cap dels nostres governants s'ha mogut arrel de la denúncia d'aquesta pràctica contraria a l'ètica i la humanitat.
3 - Contribuir en la mesura que es pugui a evitar el col·lapse financer del sistema sanitari públic, provocat en gran mesura pel parasitisme econòmic i especulatiu de les grans multinacionals productores de medicaments. La introducció de teràpies alternatives i complementàries permetria racionalitzar l'ús dels medicaments per als casos necessaris.

La planta Stevia Rebaudiana és coneguda com "la planta dolça" ja que les seves fulles tenen un gust dolç. Originària del Paraguai, avui es cultiva a tot el món i és utilitzada pel seu poder edulcorant i per les seves propietats medicinals.

Apunts anteriors:


Vota'nsPodeu votar els blocs preferits fins el 9 de setembre. Enguany, a banda de votar els blocs, també podeu valorar cada entrada publicada. Aquesta valoració (“M’agrada”) incideix en el resultat final, ja que cada cinc suposen un vot per al bloc. Clica la icona!