2.7.10

Van tenir lloc les jornades sobre governança a l'EAPC


Generalitat de CatalunyaEscola d'Administració Pública de Catalunya





L'Escola d'Administració Pública de Catalunya ha estrenat nou web, que incorpora millores en els criteris de continguts. L'adreça continua essent la mateixa de sempre: www.eapc.cat

Us aportem les notícies corresponents a tres actes que van tenir lloc recentment i que són d'interès en matèria de Responsabilitat Social. Cal dir que inclouen els enregistrament d'àudio de les intervencions.


5a. Jornada sobre governança: “Iniciatives de transparència: saben els ciutadans en què ens gastem els seus diners?”

5a. Jornada sobre governança: “Iniciatives de transparència: saben els ciutadans en què ens gastem els seus diners?” (25.06.2010)

La transparència és una exigència de la democràcia, que afavoreix l’eficàcia i l’eficiència de l’Administració i fa més difícil que hi hagi corrupció.

Taula rodona: "L'eficiència de les administracions públiques catalanes" (18.06.2010)

Es pot fer més amb menys? L'Administració és eficaç però pot ser més eficient millorant processos, interoperabilitat, etc.

4a. Jornada sobre governança: “Ètica i valors en unes administracions obertes a l’entorn” (01.06.2010)

Cal més formació en ètica pública i, alhora, disposar de normativa i instruments de control més rigorosos contra la corrupció.




Podeu trobar la informació completa de les Jornades sobre Governança 2010 (Reflexions per a la definició d'un nou model de governança per a Catalunya, febrer - juliol de 2010) en aquest web. Amb ponents de primer nivell del sector acadèmic, la societat civil i el sector públic, les reflexions que pretenem abordar al llarg d'aquestes sessions tenen com a finalitat respondre a la pregunta de com adaptar les nostres administracions als reptes que configuren, d'una banda, l’aplicació de la normativa constitucional i estatutària, i de l’altra, com es poden fer efectius els principis assenyalats en el marc actual de relacions entre l’Administració i la societat civil en un context econòmic i social certament difícil.

Què ens demana la societat? Ens cal formular un model propi de governança a Catalunya? Poden els ciutadans gestionar els serveis públics en col·laboració amb les administracions? Quin grau de transparència ajudaria a augmentar entre els nostres ciutadans la confiança en les seves institucions?


Vota'nsPodeu votar els blocs preferits fins el 9 de setembre. Enguany, a banda de votar els blocs, també podeu valorar cada entrada publicada. Aquesta valoració (“M’agrada”) incideix en el resultat final, ja que cada cinc suposen un vot per al bloc. Clica la icona!