12.7.10

Tegolasolare, teules tradicionals d'argila vermella amb cèl·lules solars integrades


L'energia solar fotovoltaica, que és l'energia elèctrica que s'obté directament dels raigs del sol gràcies a l'efecte fotoelèctric d'una làmina metàl·lica semiconductora anomenada cèl·lula fotovoltaica, cada dia aporta nous avenços que la fan més atractiva, sobretot per als propietaris d'habitatges aïllats que els agradaria tenir una font neta i independent d'energia. La companyia Àrea Tegolasolare S.r.L. que té la seva seu a Anagni, Itàlia, ha desenvolupat unes teules tradicionals d'argila vermella amb cèl lules solars fotovoltaiques integrades...

Aquestes teules porten integrades en el seu cos de ceràmica quatre cèl·lules fotovoltaiques i es poden interconnectar formant un veritable camp fotovoltaic a tota la teulada amb el consegüent aprofitament de tota la radiació solar que caigui sobre la casa. A més aquestes teules "Tegolasolare" s'instal·len com si fossin teules ordinàries, assegurant l'estabilitat de la teulada. El seu avantatge és que les teules danyades es poden canviar amb facilitat (com les teules tradicionals) i fins i tot quan en un futur apareguin en el mercat noves teules amb cèl·lules de major rendiment i millores tecnològiques, també es poden substituir sense cap tipus de problema.

La teules "Tegolasolare" les cèl lules solars es barregen perfectament en el cos d'argila poden cobrir tot la teulada d'un casa, i la companyia sosté que un sostre de 40 m2 cobert amb aquestes rajoles seria capaç de produir al voltant de 3 kW d'energia, que no està gens malament. Aquestes teules tenen una dimensions de 46 x 46 cm i les dimensions del panell fotovoltaic integrat pròpiament dit (de silici monocristal·lí) són 29 x 29 cm. L'empresa també ofereix teules de 1 m2. L'alimentació és de 11 Wp per cada teula.

Combinar la tradició, la protecció del medi ambient i la innovació tecnològica no sempre és una tasca fàcil i normalment alguna cosa hem de sacrificar i renunciar, però la solució de la companyia Tegolasolare et garanteix la salvaguarda dels teus valors més estimats, oferint a més un estalvi de energia impressionant, amb el mínim espai ambiental i visual, perquè la teva llar de sempre, amb les teules de vermella argila que miren al sol, procuraran un factor de ecosostenibilidad pràcticament inigualable. Una vegada em va dir un amic: "El dia que les teules recullin l'energia del sol em canvio la teulada, però jo no poso a casa meva tota aquesta parafernàlia de plaques solars que més que una llar sembla una planta industrial." És veritat, Joan, però ara no tens excusa, i la teva llar seguirà sent casa teva, només que et proporcionarà energia neta i barata.

http://www.fareastgizmos.com/green_energy/lg_launches_koreas_first_ecofriendly_solar_hybrid_air_conditioner.php



Vota'nsPodeu votar els blocs preferits fins el 9 de setembre. Enguany, a banda de votar els blocs, també podeu valorar cada entrada publicada. Aquesta valoració (“M’agrada”) incideix en el resultat final, ja que cada cinc suposen un vot per al bloc. Clica la icona!