2.7.10

La UEA i la Caixa promouen entre els empresaris la responsabilitat social corporativa

Per exemple, amb la contractació de persones en risc d'exclusió

ECONOMIA DIVENDRES, 02 JULIOL 2010. 03.00H

La Unió Empresarial de l'Anoia i l'Obra Social de 'la Caixa' van organitzar aquest dijous una jornada sobre la responsabilitat social corporativa i van presentar als empresaris de l'Anoia el programa 'Incorpora', que té per objectiu facilitar i incentivar la integració laboral de persones amb dificultats per accedir al mercat de treball.



El programa vol facilitar als empresaris la contractació de persones en risc d'exclusió social especialment immigrades, aturats de llarga durada, persones amb discapacitat, dones afectades per situacions de violència de gènere i joves en risc d'exclusió. Per aconseguir-ho 'Incorpora' posa a disposició de les empreses assessorament fiscal, una borsa de treball, un procés de selecció i preparació del personal.

'Incorpora' va destinat a tot tipus d'empresa però sobretot a les PIMES que, tal com va explicar Jaume Ferrer, responsable del programa, formen el principal teixit empresarial del país i 'sovint no tenen els mateixos recursos que les grans empreses per dur a terme aquest tipus d'accions'. Els empresaris interessats poden utilitzar la xarxa d'oficines de 'la Caixa', que funcionen de nexe entre la realitat empresarial de cada territori amb el programa de l'Obra Social.

Ser socialment responsables 
La presentació va anar acompanyada d'una xerrada sobre la responsabilitat social feta per Josep Maria Canyelles, expert en la matèria, que va explicar que les empreses han d'entendre que 'no es tracta d'un tema només d'ètica o d'imatge', i no ha de suposar un esforç afegit a les empreses, sinó que s'ha de concebre com una altra manera de fer les coses, una estratègia empresarial.

Finalment es va fer una taula rodona que va comptar amb l'experiència d'empreses del territori com Graphic Packaging o d'altres comarques com La Fageda, que des de fa temps apliquen a la seva organització accions pròpies de la responsabilitat social corporativa.

Font: Anoia.cat