3.7.10

La transparència sempre és necessària dins les subcontractacions públiques

Llegeixo a la Vanguardia la següent notícia:
Adjudicado el escrutinio de las elecciones catalanas a la misma empresa de la consulta de la Diagonal
Indra se embolsará dos millones de euros por transmitir los datos desde los colegios electorales y previene de las críticas puntualizando que el referendum de la Diagonal era un proceso diferente con metodología diferente [continuar llegint]
Sense pensar-m'ho dos cops, hi he deixat escrit aquest comentari:
Però, a veure: finalment van explicar quins van ser els errors tècnics?? (no parlo dels polítics, que ja són evidents). Tant l'ajuntament com l'empresa haurien d'haver-ho fet amb detall pq són diners públics. No podem encarregar-los res més si no expliquen què va passar, quines responsabilitats hi va haver, qui se'n va fer càrrec...
És un drama que sols ens fixem en els grans escàndols de corrupció (que cal deixar a la justícia) i no prestem més atenció als models de gestió, participació dels grups d'interès, transparència i rendició de comptes (que és on clarament podem influir).

En aquest cas s'hi suma la responsabilitat social de l'empresa Indra (RSE) i la de l'Ajuntament de Barcelona (RSA). No n'hi hauria d'haver prou a dir que s'ha fet malament, que s'han produït errors... Cal comunicar quins són aquests errors i la ciutadania ha de conèixer com repercutiran respecte a la despesa pública i com afectaran en millores de previsió en el futur. Davant d'un desastre tècnic com el de la consulta de la Diagonal, fins i tot la competència d'Indra té dret a saber què va anar malament per tal de poder preveure-ho en els seus projectes. I també caldria saber si hi ha hagut negligència tècnica, directiva o política. Són informacions d'interès públic que ara, davant una nova adjudicació, guanyen un nou interès.


Vota'nsPodeu votar els blocs preferits fins el 9 de setembre. Enguany, a banda de votar els blocs, també podeu valorar cada entrada publicada. Aquesta valoració (“M’agrada”) incideix en el resultat final, ja que cada cinc suposen un vot per al bloc. Clica la icona!