28.7.10

El Parlament vota avui la possible prohibició de les curses de braus

ILP
El Parlament de Catalunya vota avui dimecres 28 de juliol la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que, si prospera, prohibiria les curses de braus a partir de l’1 de gener de 2012 a Catalunya. Un dia que es pot posar de manifest que és possible la prohibició de la utilització i el matractament dels animals en espectacles. La TV del Parlament us ofereix en directe

Apunts anteriors:
29.12.09 Catalunya afronta el debat sobre la prohibició del patiment dels toros
29.12.09 Cataluña afronta el debate sobre la prohibición del sufrimiento de los toros
10.1.10 Toros sí, gats no! Curiositats de la justícia

Entrevista El Periódico: Leonardo Anselmi, portaveu antitaurí: «El respecte a l'animal figura en la identitat moral de Catalunya»Diumenge, 25 de juliol del 2010

–Catalunya és l'única comunitat espanyola on està prohibit el sacrifici d'animals en gosseres i l'exhibició en aparadors, i Barcelona s'ha replantejat la seva tradició per reconvertir els quioscos d'animals de la Rambla. Això passa perquè el respecte dels animals figura en la identitat moral catalana.

Leonardo Anselmi (Rosario, Argentina, 2-1-1976) va arribar a Barcelona el 2002. Cinc anys després va impulsar la iniciativa legislativa popular (ILP) que ha posat les corrides al peu de la rematada.
–¿Creu que a Catalunya hi ha més sensibilitat pels animals que a la resta d'Espanya?
–Sí. Hi ha llocs on tiren cabres d'un campanar i aquí regalem llibres per Sant Jordi. [...]

Informació publicada en la página 3 de la secció de Tema del día de l'edició impresa del dia 25 de juliol de 2010 VEURE ARXIU (.PDF)

Llegir entrevista al Periódico en català
Leer entrevista en el Periódico en castellano

Vota'nsPodeu votar els blocs preferits fins el 9 de setembre. Enguany, a banda de votar els blocs, també podeu valorar cada entrada publicada. Aquesta valoració (“M’agrada”) incideix en el resultat final, ja que cada cinc suposen un vot per al bloc. Clica la icona!