19.7.10

Catalunya Voluntària impulsa un curs per a la integració dels discapacitats

Reuneix joves de vuit països d’Europa


Els participants amb i sense discapacitat de vuit països diferents cercaran fórmules per a la inclusió de les persones amb discapacitat alhora que es treballarà perquè les associacions de joves europees realitzin projectes mixtes com a pràctica habitual en el curs «Creativity in Mixed Ability»

Capacitar, promoure i desenvolupar habilitats per a fomentar la participació i la integració dels joves amb discapacitat en la societat. Aquest és l’objectiu del curs Creativity in Mixed Ability (Creativitat en Habilitats Diferents), dirigit a líders i voluntaris d’organitzacions juvenils internacionals, que es realitza del 19 al 26 de juliol a Vilanova i la Geltrú.

El curs, organitzat per la Fundació Catalunya Voluntària, reunirà a 20 joves procedents d’organitzacions d’Itàlia, Bèlgica, Eslovàquia, Eslovènia, Bulgària, Estònia, Letònia i Catalunya, cinc dels quals amb discapacitat visual, seran el 25% dels participants.

A través de l’educació no formal, realitzaran exercicis pràctics, grups de discussió i treball en equip que combinaran amb la reflexió i la transferència de materials per a ser posats en pràctica en les seves organitzacions. El curs donarà eines per ser més creatius quan es treballa amb persones amb diferents discapacitats per a trencar estereotips i barreres, tan mentals com físiques, i facilitar la inclusió social de les persones amb discapacitats.

Alguns dels participants ja treballen des de les seves organitzacions per a la inclusió de persones amb discapacitat, encara que existeixen d’altres que no han experimentat aquest terreny. Els tallers del Creativity in Mixed Ability pretenen incentivar les entitats europees perquè realitzin projectes mixtes com a pràctica habitual.

La directora del curs, Terezia Holubková explica «El Creativity ha de servir per a que les organitzacions que no treballen amb discapacitats ho facin i, igualment, per a que aquelles que actualment només treballen amb persones discapacitades integrin a persones que no ho siguin».

La diversa procedència dels participants, a més, servirà també per a integrar en el programa del curs l’aprenentatge intercultural.

El projecte ha estat possible gràcies al suport del programa Joventut en Acció de la Comissió Europea que fomenta la mobilitat de joves europeus i dóna suport, entre d’altres, a iniciatives d’integració per a persones amb menys oportunitats.

La Fundació Catalunya Voluntària té com a principal objectiu la promoció del voluntariat juvenil, l’educació per la pau i la mobilitat dels joves, així com la internacionalització del treball de les entitats catalanes i la creació d’espais d’educació no formal.

Més informació:
Creativity in Mixed Ability
19-26 de juliol
Molí de Mar
Pujada del Far de Sant Cristòfol
Vilanova i la Geltrú
http://creativityinmixedability.weebly.com/index.html

Contacte premsa: +34 93 412 4493 or +34 616343752
catalunyavoluntaria@catalunyavoluntaria.cat

Nota de transparència informativa: Josep Maria Canyelles és patró de la Fundació Catalunya Voluntària