2.7.10

Anoia – UEA i l’Obra Social La Caixa – La responsabilitat social ajuda a dignificar la imatge que te la societat de les empreses

Notícia apareguda a l'Extra.cat sobre l'acte que va tenir lloc d'RSE a Igualada


l'extra.cat


La Unió Empresarial de l’Anoia i l’Obra Social han organitzat una jornada sobre responsabilitat social corporativa i han presentat als empresaris de la zona la xarxa creada en el marc del programa Incorpora de l’entitat, que incentiva la integració laboral de persones amb dificultats per accedir al mercat laboral.

L’objectiu d’aquest programa de ”la Caixa” és fomentar per part dels empresaris la contractació de persones en risc d’exclusió social, prioritàriament immigrants, aturats de llarga durada, persones amb discapacitat, dones afectades per situacions de violència de gènere i joves amb dificultats per accedir al primer lloc de treball.
L’acte ha comptat amb la participació del president de la UEA, Ramon Felipel director d’àrea de negoci de “la Caixa” a l’Anoia i Baix Llobregat Nord, Antoni Isern; el president de La Fageda, Cristóbal Colón; el cap de personal de l’empresa Graphic Packaging; el responsable del programa Incorpora, Jaume Farré, i l’expert en responsabilitat social empresarial Josep Maria Canyelles.
Des de novembre de l’any passat, l’Obra Social “la Caixa” i la Unió Empresarial de l’Anoia fomenten, a través d’Incorpora, la contractació de persones en risc d’exclusió social amb l’objectiu que el projecte es pugui implantar en el major nombre possible d’empreses vinculades a aquesta organització empresarial. La voluntat és concretar un model d’intermediació que es converteixi en un referent com a eina de cohesió social.
L’organització empresarial aporta al programa Incorpora de l’Obra Social “la Caixa” el coneixement de l’empresa i de les seves necessitats. Aquesta associació actua, a més, com a vincle entre el món empresarial i les entitats socials i elabora un model de relació entre els dos àmbits per millorar l’índex d’inserció de persones en situació o risc d’exclusió.
La responsabilitat social ajuda a dignificar la imatge que te la societat de les empreses”
I un dels missatges que també es vol fer arribar, és que a més dels beneficis que te per a les persones, les empreses també es veuen beneficiades, ja que a part dels incentius econòmics, les empreses també que estan compromeses socialment estan més vistes i valorades a nivell intern i extern, i fa que la societat valori més la funció empresarial i l’emprenedoria.
Més de 3.500 insercions a la província de Barcelona
Des de l’any 2006, l’Obra Social “la Caixa” fomenta, amb el programa Incorpora, la inserció al món laboral de persones en situació o en risc d’exclusió social i amb dificultats especials per trobar feina. Un dels eixos d’aquesta iniciativa és posar al servei del teixit empresarial un programa de responsabilitat social corporativaper afavorir la integració laboral.
En aquests cinc anys, el programa Incorpora de l’Obra Social “la Caixa” ha facilitat 3.754 insercions en un total de 1.136 empreses que col·laboren amb el programa. En els primers cinc mesos de 2010, la xifra ascendeix a 568 insercions a 260 empreses.
Font: extra.cat