26.6.10

Premis Blocs Catalunya 2010

Vota'ns
  • Ja podeu votar el bloc que més us agradi!
  • Us donem alguns motius per a votar Responsabilitat Global 
  • Responsabilitat Global hi participa dins la categoria de blocs corporatius


El període d’inscripcions dels Premis Blocs Catalunya ja s'ha tancat, amb més de 600 inscrits. Aquests premis pretenen prestigiar, divulgar i fomentar els blocs en català a la xarxa, essent el referent català en l'escriptura en bloc a tota la xarxa, cobrint així la demanda de molts blocaires, donant més visibilitat al català a Internet, una eina de promoció i innovació que cal promoure. El període de votacions ja és obert. Podeu votar els vostres blocs preferits!


Com funciona el procés de votació?


El procés de votació popular s'estendrà fins el 9 de setembre de 2010. Al lloc web dels premis trobareu el llistat de tots els blocs que hi participen. Si feu clic a sobre d'un bloc candidat obtindreu més informació sobre el projecte, podreu llegir els darrers articles publicats i, si us agrada, li podreu donar el vostre vot. Cal valorar els blocs tenint en compte aquests cinc parametres: disseny, estructura, contingut, periodicitat, interacció amb els lectors.

El sistema de votació es basa en un vot per IP. És a dir, una mateixa IP pot votar només una vegada un mateix bloc i només una vegada un mateix post.

Enguany, a banda de votar els blocs, els internautes també podran valorar les entrades que els blocaires vagin publicant. Aquesta valoració (“M’agrada”) incideix en el resultat final, ja que cada cinc “M’agrada” suposen un vot per al bloc. D’aquesta manera es valora tant allò que diuen com l’espai en el qual ho diuen.
Les votacions faran una primera selecció, però serà un jurat integrat per persones vinculades a les TIC i a la societat de la informació i el coneixement qui determinarà els guanyadors/ores finals. L'acte de lliurament de premis tindrà lloc l'1 d'octubre, al parc científic i de la innovació TecnoCampus Mataró-Maresme de Mataró.


Arguments per a votar-nos
  • La constància: portem des del 2004, cinc anys i mig, aportant escrits, reflexions, articles.
  • La responsabilitat social: aquesta acció desinteressada forma part de la nostra RSE professional, una manera d'ajudar a promoure i desenvolupar l'RSE.
  • La cooperació: és una manera de compartir coneixements entre les persones del sector.
  • La transparència: és una manera de mostrar permanentment què fem, què pensem, com actuem. Clicant a l'etiqueta mem'10 es pot veure la memòria parcial del que portem d'any!
  • El compromís amb el país: ajudant modestament a desenvolupar l'espai comunicatiu català en les matèries d'RSE, introduint també el marc de l'Euram (arc mediterrani), i adequant-se a la seva realitat fent un enfocament per a pimes.
  • Proactivitat: promovent el newsletter mensual amb el recull dels principals escrits del bloc, el qual constantment hem editat des de fa anys i enviem a prop de 6.000 persones de Catalunya i d'arreu del món.
  • Innovació: ajudant a desenvolupar l'RSE amb propostes innovadores com les dirigides al sector públic (RSA), ONL (RSO)... o el foment dels Territoris Socialment Responsables o la incorporació dels aspectes lingüístics a la materialitat de l'RSE...

Entreu i voteu per Responsabilitat Global!
Què es diu de nosaltres al google? Cerqueu-nos: Josep Maria Canyelles  /  Responsabilitat Global


RESPONSABILITAT GLOBAL
Autor: Josep Maria Canyelles i Pastó
Adreça: http://www.responsabilitatglobal.com
Resum:
Responsabilitat Global és un bloc sobre la Responsabilitat Social de les Empreses, les Administracions i les Organitzacions.

www.responsabilitatglobal.com neix el 2004 com a suport a la voluntat de divulgar la RSE, donar a conèixer bones pràctiques, fomentar la reflexió i ajudar a marcar línies de progrés d'aquest enfocament de gestió.

Així, al llarg de les més de 2.000 entrades publicades s'ha tractat de l'RSE com a model de gestió de grans empreses però també s'ha abordant la Responsabilitat Social de pimes i microempreses, organismes públics, organitzacions no lucratives, ja que qualsevol organització més enllà de la seva mida o propietat té el deure ètic de disminuir els seus impactes i ser sensible a les expectatives que la societat li mostra.

Un terç dels continguts que conté correspon a opinió, dividida en reflexions d'actualitat i articles de fons. Una quarta part correspon a agenda, ja siguin esdeveniments o formació. Una altra quarta part identifica bones i males pràctiques empresarials. Els temes que tractem dins de la RSE són molt diversos: ambientals, laborals, econòmics, socials, models de gestió i bon govern ... Amb més concreció, podem exemplificar en conciliació de la vida laboral i familiar, voluntariat d'empresa, gestió de la diversitat. En alguns enfocaments aquest bloc ha estat pioner com els Territoris Socialment Responsables o la incorporació dels aspectes de llengua dins de la gestió de l'RSE. I per suposat la crisi i la corrupció ha donat lloc a força entrades...

Però a més hi ha una altra peculiaritat comunicativa: el bloc compleix una funció de transparència i rendició de comptes, la qual és molt adequada per a un professional que vulgui gestionar la seva responsabilitat envers la societat. Així apareixen informacions com l'activitat professional, la compensació de les emissions de CO2, l'acció social desenvolupada o les multes rebudes.

En tenir una activitat diària hi ha molta gent que el segueix per estar al dia. Hi ha una barreja de públics ja que a més dels empresarials, hi ha una gran varietat de grups d'interès, començant pel sector públic (tant nivell polític com tècnic), i també d'universitats, de sindicats i ONG, i en menor mesura públic en genera que li interessa l'enfocament. Atès que no tothom segueix l'activitat del bloc, el que fem des de fa cinc anys és enviar una newsletter mensual que ja la reben 6.000 destinataris.

El bloc és en català amb un 10% d'entrades en castellà. Procurem escriure amb correcció per assegurar que la traducció automàtica funcioni correctament, ja que de fet ens consten molts lectors espanyols i sudamericans.