30.6.10

Per motius de seguretat, entri sense casc i sense burca, si us plau

L'argument hauria de ser la seguretat, amb totes les conseqüències, i no entrar en aspectes religiosos


Davant el debat que s'està produint en els nostres dies sobre la prohibició del burca i el nicab que porten algunes dones musulmanes, volem aportar la nostra opinió.

Van apareixen nous ajuntament que aproven mocions per a prohibir aquests vels integrals en instal·lacions municipals. L'argument que es fa servir en tots els casos que anem coneixent fan referència a la discriminació que suposa per a les dones.

El problema és que si aquest és l'argument i la raó, aleshores el que cal estudiar és la possibilitat de prohibir-ho en tots els espais, no solament els equipaments de titularitat municipal. Si és així, sembla un acte d'impotència política, de manca de capacitat d'elevar el tema on correspongui, i d'altra banda pot provocar que les dones en qüestió no entrin als centres cívics o als serveis socials, cosa que seria contraproduent.

D'altra banda, hi ha el tema de l'argument religiós, el qual és delicat i pot comportar una tensió forta a partir d'un fenomen que de fet té una realitat pràcticament nul·la a casa nostra.

En aquest sentit, per tal de no crear una tensió a partir del quasi-no-res, però alhora anticipar-se a situacions no volgudes, sembla que la solució optima sigui la de no parlar ni de burca ni de religió sinó de seguretat. Un exemple és el de la foto adjunta: correspon a una gasolinera de Shell, i s'hi diu que entrin a l'establiment sense casc, per motius de seguretat. Doncs és així de senzill: per seguretat. I també per raons d'educació o respecte a l'altre, almenys segons les normes occidentals, ja que no és una actitud deferent actuar en societat amb la cara tapada. Però tant si és un burca com un casc.

Nota: aquest article s'ha publicat a Jornal.com

Vota'nsPodeu votar els blocs preferits fins el 9 de setembre. Enguany, a banda de votar els blocs, també podeu valorar cada entrada publicada. Aquesta valoració (“M’agrada”) incideix en el resultat final, ja que cada cinc suposen un vot per al bloc. Clica la icona!