5.6.10

McDonalds retira un got promocional perillós per a la salut

Llegim a la Vanguardia que McDonalds retira dels EUA un got promocional perquè conté cadmi. Per això, la cadena ha demanat als seus clients que deixin d'utilitzar els gots de forma immediata. Segons informa Efe, les autoritats dels EUA han anunciat la retirada del mercat d'aquests gots de Shrek Forever after 3D de la promoció en curs, perquè han detectat la presència de cadmi en la pintura. La Comissió per a la Seguretat dels Productes de Consum dels EUA va indicar que l'exposició al cadmi pot provocar problemes de salut. Aquest metall pot provocar debilitat en els ossos així com importants problemes en els ronyons. Els vasos en qüestió tenen una capacitat de mig litre i estan dibuixats amb diferents motius de la darrera novetat cinematogràfica infantil de Dreamworks, Shrek. Es venien a dos dòlars que els clients poden recuperar. Les autoritats han indicat que la quantitat de cadmi trobada és realment mínima, però tot i així estan treballant amb McDonalds per a la retirada del mercat.

L'empresa responsable

El tiratge de gots va ser de 12 milions d'exemplars elaborats per la firma ARC International. No es tracta d'un producte contractat a una empresa qualsevol de baix preu sinó que es tracta del grup francès conegut per les seves marques Arcoroc, Pyrex, o Cristal d'Arques. A més, té una política ambiental, de qualitat, de seguretat laboral, i un marc de compromís amb el desenvolupament sostenible que expressa la seva adhesió al Pacte Mundial i comuniquen el seu rendiment mitjançant una memòria d'RSE:
Les entreprises qui s'engagent dans le Développement Durable décident, de leur propre initiative, de jouer un rôle citoyen dans la société. La croissance économique, la cohésion sociale et la protection de l’environnement vont nécessairement de pair. Ce ne sont plus des contraintes à prendre en compte, mais des investissements clés au cœur de la stratégie des entreprises.

Sensible à ces principes, le Groupe a adhéré le 14 mai 2003 au programme Global Compact de l'ONU. Cette démarche a pour objectif de renforcer son engagement dans les domaines sociaux et environnementaux en suivant les dix principes dont certains sont inscrits dans la Déclaration Universelle des Droits de l’Homme.

Le Groupe a défini des actions prioritaires et des indicateurs de mesure pour certains projets. Les différentes initiatives qui en découlent, sont menées dans toutes les entités du Groupe à travers le monde.
Entre les seves accions socials, a l'estat espanyol col·laboren amb l'entitat de discapacitats ASPACE i han construït un centre de treball plenament accessible.

En unes declaracions d'un alt responsable de la companyia en referència a aquest incident, estan en espera de més informació:
Fred Dohn, CEO Americas for Arc International stated, "All the products, whether decorated or undecorated, that Arc International is delivering on the markets meet the highest standards of quality and safety. Arc International is a professional manufacturer that stands behind all its products. We therefore see this as an internal decision by McDonald's and will be investigating the matter once we receive more information". Font
Però fins ara a l'apartat de premsa dins el web corporatiu no hi ha cap referència a la notícia. Seria bo que el responsable corporatiu de "Qualité, Sécurité, Environnement", Miguel Ángel Cuesta, aportés les informacions sobre com es pot haver produït l'incident i quin element de control intern i de control de qualitat en les compres o subcontractació es pot haver produït.