19.6.10

La Consulta sobiranista del 20 de juny serà accessible per a invidents

La propera onada de consultes sobre la independència de Catalunya, que tindrà lloc el 20 de juny, serà la més accessible per persones cegues.

L'equip de vot per a invidents, que es va usar per primer cop el passat 25 d'abril a Girona i La Palma de Cervelló, estarà disponible a Cornellà de Llobregat, Esplugues, Cerdanyola i Mataró.

'És molt important a nivell simbòlic, perquè fa visible la nostra realitat', considera Joan Heras, de l'Associació Catalana per la Integració dels Cecs, que aquest dimecres ha explicat a Cornellà en què consisteix. Consta de dos sobres on s'indica en braille quina és la papereta del sí i la del no. 'Així assegurem que les persones cegues puguin votar de forma autònoma i secreta', ha dit.

La Dada: Més de 510.000 són els vots acumulats en les successives onades que han votat sobre la Independència de Catalunya. La participació acumulada en la ‘Consulta sobre la Independència’ és del 20,50% sobre el total del padró majors de 16 anys i del 23,01% respecte del cens electoral.

Web Coordinadora Nacional: http://referendumindependencia.cat