7.5.10

Nova edició del curs de Responsabilitat Social a la UOC

El curs que ofereix la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) amb la col·laboració de Responsabilitat Global comptarà amb la participació del DG d'Abacus cooperativa i del director d'RSE del govern català.

Cada edició d’aquest curs, que arriba enguany a la 14a edició, ha disposat de la participació d’algun dels líders empresarials que estan fent que a Catalunya tinguem en aquests moments empreses de referència en la gestió de l’RSE. En aquesta edició, hi participaran:

Miquel Àngel Oliva, director general d'Abacus Cooperativa. ABACUS és sens dubte una de empreses amb un major compromís d’RSE al llarg de tota la seva existència, gestionant els seus impactes tant econòmics com ambientals i socials amb una perspectiva d'RSE. El seu director ens mostrarà la rellevància que aquest compromís té per a l'empresa i com li permet generar major confiança amb els seus públics.

Xavier Pont, director d'Iniciatives Econòmiques de la Generalitat de Catalunya. El govern va presentar fa uns mesos el Pla RSGencat per a la promoció de l'RSE especialment entre les pimes i també a la pròpia administració. De la mà de la persona que ha impulsat l'RSE des d'un enfocament transversal debatrem sobre el sentit de l'RSE i la seva promoció i coneixerem quines són les polítiques públiques de foment de l'RSE a partir del cas català.


Josep Maria Canyelles, promotor de Responsabilitat Global i director del curs. Expert en Responsabilitat Social de les Empreses i Organitzacions. Exerceix de consultor d'empresa i promotor d'iniciatives. Promotor del think tank Responsabilitat Global. És coordinador de la Comissió d’RSE de l’Ass.Cat.de Comptabilitat i Direcció; assessor tècnic de la Cambra de Comerç de Barcelona en RSE; col·laborador de l’Associació per les Nacions Unides en matèria d’RS. Col·laborador docent de diferents universitats i programes formatius d’alta direcció. Consultor de seminaris d'RSE estratègica per a equips directius.




Inscripció al portal de la UOC

La responsabilitat social de les empreses engloba com a definició un conjunt d'actuacions que fan referència al paper de l'empresa que està inserida en una societat cada cop més preocupada pels aspectes socials. L'individu, el ciutadà, l'inversor i el treballador són papers o vessants diferents per a les mateixes persones, totes interactuant d'una manera o una altra amb organitzacions; en definitiva, empreses que han d'atendre l'acompliment de criteris i objectius econòmics i socials alhora.


Responsabilitat social de l'empresa. Una aposta per la creació de valor en les pimes
Calendarijuliol 2010
Crèdits1 crèdit ECTS
Durada25 hores
Impartit perJosep Maria Canyelles i Pastó
IdiomaEl curs s'imparteix en català (també hi ha versió en castellà)