31.5.10

La UOC col·labora en un fòrum internacional sobre Responsabilitat Social Corporativa

  • Josep Maria Canyelles, promotor de Responsabilitat Global, hi pren part com a col·laborador de la UOC
  • En un apunt d'aquest bloc s'hi recullen les idees transmeses pel professor Argandoña 

[28/05/2010]
La UOC és una de les institucions organitzadores del primer Fòrum Internacional sobre la Responsabilitat Social Corporativa (RSC). Aquest fòrum concebut com a espai de debat reuneix els principals experts, responsables polítics i representants del sector empresarial i de la societat civil per a reflexionar sobre l'evolució dels marcs conceptuals i institucionals, i també de les bones pràctiques, relacionats amb l'RSC. El president del Foment del Treball Nacional, Juan Rosell, el president de la Fundació Salut, Innovació i Societat (Novartis), Jesús Acebillo, i la rectora de la UOC, Imma Tubella, inauguraran la jornada que tindrà lloc el dia 31 de maig a Barcelona. L'acte de cloenda serà a càrrec de la consellera de Treball de la Generalitat de Catalunya, Mar Serna.
Cap a una nova ètica econòmica global: innovació enfront de statu quo és el títol de la primera edició del Fòrum Internacional de l'RSC, promoguda per la UOC juntament amb el Foment del Treball Nacional i Fundació Salut, Innovació i Societat-Novartis. L'objectiu és obrir un debat plural entre els principals actors, tant globals com nacionals, per a ampliar i difondre la base de coneixements i alhora fomentar el diàleg entre els diferents grups d'interès i la concertació entre els sectors públic i privat.

Aquest fòrum internacional s'afegeix a la iniciativa recent del Pacte Mundial de les Nacions Unides, expressada en el Manifest per una ètica econòmica global, amb la finalitat d'adoptar un marc renovat ètic de l'activitat econòmica, amb regles i valors bàsics compartits. Els experts volen ampliar el focus del debat per assolir una visió més integral de la responsabilitat social corporativa —directiva i institucional— i generar nous espais de confiança i benefici mutu entre els diferents actors interessats. La innovació conceptual, tecnològica i gerencial és la clau per a sortir de la crisi global i avançar cap a models productius més sostenibles i més equitatius.

Les institucions organitzadores d'aquest fòrum, amb caràcter biennal, tenen prevista la publicació d'un llibre amb tots els materials aportats pels participants, incloent-hi els debats.

Font: UOC