13.5.10

Jornada sobre RSE i sostenibilitat empresarial en l'àmbit rural a Solsona

  • Josep Maria Canyelles explicarà el sentit de la Responsabilitat Social de les Empreses en àmbits rurals
  • Es presentarà una experiència d'implantació de polítiques de RSE, en una empresa de la comarca del Solsonès.
JORNADA DE SENSIBILITZACIÓ SOBRE SOSTENIBILITAT EMPRESARIAL EN L’ÀMBIT RURAL


El Consorci per al Desenvolupament de Catalunya Central organitza pel proper 28 de maig a les 10h, la jornada de sensibilització sobre Sostenibilitat Empresarial en l’Àmbit Rural, dins del projecte de cooperació interterritorial de Gestió Sostenible Rural.

Aquesta jornada està destinada a totes les entitats públiques i privades del món rural beneficiàries d’ajuts Leader, per tal d’impulsar el desenvolupament d’una metodologia comú d’implantació de polítiques de Responsabilitat Social Empresarial (RSE). Amb la RSE es pretén motivar a les empreses a assumir compromisos de sostenibilitat en les seves operacions comercials i les seves relacions amb els interlocutors, a través d’unes polítiques de gestió econòmica, social i ambiental respectuoses amb les persones i l’entorn.

Una nova cultura empresarial que aporta un valor afegit i afavoreix el desenvolupament sostenible local dels territoris rurals.

Disponibilitat del programa complet i la butlleta d’inscripció al fitxer adjunt.
L’entrada és lliure, però amb inscripció prèvia a laiaespasa@lcc.cat o bé
Tel. 973 481 644 (data límit 26 de maig del 2010)


Lloc: sala d’actes del Consell Comarcal del Solsonès, Solsona
Dia 28 de maig 2010
Hora: 10.00h – 14.00h
Organitza: Consorci per al Desenvolupament Catalunya Central
Enllaços d’interès: www.lcc.cat / www.gsrural.org

Programa Jornades Butlleta d'inscripció 



Introducció:

El Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central forma part al projecte de cooperació interterritorial de Gestió Sostenible Rural, integrat per divuit grups de desenvolupament local de Catalunya, Balears i Aragó, amb la finalitat d’impulsar el desenvolupament d’una metodologia comú d’implantació de polítiques de Responsabilitat Social Empresarial (RSE).

La RSE pretén motivar a les empreses i entitats beneficiàries d’ajuts públics Leader, a assumir compromisos de sostenibilitat en les seves operacions comercials i les seves relacions amb els interlocutors, a través d’unes polítiques de gestió econòmica, social i ambiental respectuoses amb les persones i l’entorn.

Aquest projecte es desenvoluparà entre el període 2009-2012, mitjançant un procés de tutorització individualitzat a cada organització per tal de fomentar una reflexió interna sobre l’impacte diari de les seves activitats empresarials amb l’objectiu de procurar una major sostenibilitat mediambiental, afavorir la cohesió social i les condicions laborals dignes per als treballadors i aportar un valor afegit a l’empresa, contribuint a un creixement equilibrat cap a territoris socialment responsables.

Objectius:

L’objectiu principal d’aquesta jornada és la sensibilització i conscienciació de les organitzacions públiques i privades del medi rural, en relació a la Responsabilitat Social Empresarial, afavorint el desenvolupament sostenible local dels territoris rurals participants al projecte, gracies a la intercooperació i creació de sinergies.

L’interès de la jornada es centra en una nova cultura empresarial que garanteixi el desenvolupament sostenibles dels nostres territoris.

Destinataris:

Empreses, persones emprenedores, associacions, agents socioeconòmics, administracions públiques i grups de promoció del desenvolupament (GAL).

PROGRAMA DE LA JORNADA DE SOSTENIBILITAT EMPRESARIAL EN EL MÓN RURAL

10.00h - 10.30h BENVINGUDA I OBERTURA DE LA JORNADA
10.30h - 11.00h PRESENTACIÓ PROJECTE: GESTIÓ SOSTENIBLE RURAL
· Srta. Laia Espasa Bosch. Técnica de cooperació del Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central
11.00h - 12.30h PONÈNCIA: INTRODUCCIÓ A LES POLÍTIQUES DE RESPONSABILITAT SOCIAL EMPRESARIAL
· Sr. Josep Maria Canyelles. Expert en RSE, promotor de Responsabilitat Global i de Collaboratio, iniciativa per als Territoris Socialment Responsables
12.30h – 13.00h PAUSA - DESCANS
13.00h – 13.30h TAULA D'EXPERIÈNCIES RSE
Presentació d'una experiència d'implantació de polítiques de RSE, en una empresa de la comarca del Solsonès.
13.30h – 14.00h TAULA DEBAT - PREGUNTES
14.00h CLOENDA DE LA JORNADA


Inscripcions · Omplir document inscripció
· Enviar inscripció al correu laiaespasa@lcc.cat
Inscripció prèvia a laiaespasa@lcc.cat o bé Tel. 973 481 644
(S’ha d’omplir un formulari per cada persona que assisteixi a la jornada)
Data límit d’inscripcions: 26 de maig del 2010

Font: http://www.lcc.cat/descargas/noticies/10-05-12/programa%20_rse.pdf