1.5.10

Biocultura, dóna veu als principals "restauradors km0" catalans

El concepte "km 0" va sorgir de la regió italiana del Veneto, promogut per una associació d'agricultors locals. La intenció era impulsar el consum de productes que haguessin estat conreats o elaborats a poca distància d'on es consumien i facilitar el contacte directe entre productor i consumidor. Els restaurants Km 0, defensen criteris associats a l'Slow Food, com comprar directament al productor, per així valorar d'una manera justa el seu treball i donar riquesa a l'entorn amb experiències en les dues direccions.

Sobre tot el que implica aquesta opció, Biocultura 2010, que se celebra durant aquest cap de setmana, té programada una taula rodona el diumenge 2 de maig, al Palau Sant Jordi de Barcelona. L'acte comptarà amb Carlo Petrini, President de Slow Food Internacional, Oriol Rovira, cuiner i horticultor, Restaurant Els Casals (Berguedà) 1 estrella Michelin, Artur Martínez, Restaurant El Capritx (Terrassa), Alfons Bach, Restaurant Mam i Teca (Barcelona), Lola Puig, Restaurant El Fort (Ullastret) i Pep Bové (Cal Pauet) productor de carn ecològica, entre d'altres.

Utilitzar ingredients amb un recorregut no superior a 100km des del seu lloc de producció, també contribueix a la reducció de l'emissió de gasos d'efecte hivernacle, promoure productes que afavoreixin la conservació de la biodiversitat, obviar ingredients modificats genèticament, l'acompanyament de tot el procés de producció respectuós amb el medi com la separació de residus per a tenir un màxim reciclatge, són algunes de les bases que sostenen aquest tipus de restauració.

La taula rodona serà al Palau Sant Jordi de Barcelona, Sala 7 (Club Gaudí), a partir de les 17:30. L'acte acabarà amb una degustació de plats preparats pels cuiners participants.

Font: Jornal.cat