20.4.10

Transparència en el sector tecnològic

Per l'amic Andreu Veà, expert mundial en internet i promotor de wiwiw, coneixem un cas de bona pràctica de transparència en el sector tecnològic.

És habitual que els servidors d'internet rebin atacs de hackers. El que no ho és tant és que l'empresa mostri una transparència total davant l'atac, explicant què ha passat i assumint què els ha funcionat bé i què no davant l'atac (vegeu l'explicació al seu bloc).

Tal com ens diu l'Andreu, el que podem admirar més és la transparència amb què la gent d'APACHE (la marca de servidors web, més estesa del món) parlen de l'incident que ha compromès milers de passwords dels seus clients i usuaris. La història té el final digne d'una gran empresa.
We hope our disclosure has been as open as possible and true to the ASF spirit. Hopefully others can learn from our mistakes.
I nosaltres hi afegiríem el qualificatiu de bona pràctica de responsabilitat social pel que fa a la transparència i a la divulgació del coneixement per tal que, com expressen, altres puguin aprendre dels seus errors.