27.4.10

Com es diu la teva secretària?

M'he apuntat a una jornada d'una escola de negocis, i a l'hora de donar les dades per mitjà d'un formulari del web m'he trobat que se'm reclamava una dada sorprenent.

Em demanava el nom de la meva secretària i el seu mail. I la pregunta salta sola: ha de ser necessàriament UNA secretària?

Quan es parla de llenguatge de gènere podem trobar plantejaments extrems, segurament de difícil aplicació o generalització, però també alguns criteris en els quals sí que cal ser molt exigent ja que suposen una discriminació o el reforçament d'uns valors o un imaginari d'altres temps passats.

Afortunadament avui aquestes expressions ja sobten tant que qui les fa servir ja queda marcat com a antiquat, poc sensible, etc. Salta tant a la vista que estic segur que és una pífia que se'ls ha colat. En tot cas, no me n'he estat de fer-los-ho notar educadament (com crec que hauríem de fer sempre per tal d'accelerar la presa de consciència).

Per cert, la mateixa expressió de secretari/secretària ja queda també una mica antiga en algunes empreses avançades on prefereixen dir-ne assistent o altres. Alternativament també es podria demanar senzillament la persona de contacte.


PD: Al cap d'unes poques hores m'han indicat que ho corregiran. És agradable saber que les propostes de millora fetes per un usuari són rebudes positivament i generen canvis interns a les organitzacions.

PD2: Al cap d'unes setmanes ja hem apreciat que el canvi efectivament s'ha produït, com es pot veure en el retall adjunt.