29.4.10

Assumpció Vilà serà Síndica de Greuges de Barcelona


Segons informa el Periódico, després d’uns quants mesos de falta d’entesa entre els diferents grups municipals, el ple de demà votarà per unanimitat el nomenament d’Assumpció Vilà, , com la nova Síndica de Greuges de Barcelona, en substitució de Pilar Malla. La síndica havia d’haver estat votada en el ple del mes de març passat, però la falta d’acord ha dilatat la decisió. Dels 15 candidats, hi havia tres finalistes clars: el preferit pel Govern (PSC i ICV-EUiA, en minoria), l’exsecretari general de CCOO a Catalunya Joan Coscubiela, i les dues propostes de l’oposició (CiU, ERC i PP): l’exsecretari català d’Asumptes Religiosos Ignasi Garcia Clavel, i Vilà, que finalment ostentarà el càrrec durant els pròxims cinc anys.

Diferents associacions, així com la mateixa Taula d’Entitats del Tercer Sector Social, havien expressat el seu suport a aquesta candidatura.

Ens alegrem d'aquest nomenament i volem fer evident el compromís de Vilà amb la responsabilitat social i l'ètica a les organitzacions, com ho mostra la següent notícia:

La FCVS participa en la comissió del Codi Ètic de les associacions



S’ha constituit la nova comissió reguladora del Codi Ètic de les associacions de Barcelona, un instrument d'assessorament i autoregulació que actua com a òrgan de decisió i arbitratge. Maria Assumpció Vilà i Francina Alsina en formaran part durant els propers 4 anys.