31.3.10

"Un techo para Villarrica"

En Romà Martí, un català que viu des de fa un temps a Xile, està plenament implicat en les tasques de recuperació després del terratrèmol recent. Ens envia alguna informació del que està portant a terme.


Benvolguts,

Aquest cap de setmana vam començar en terreny amb la campanya "Un techo para Villarrica", que te per objectiu construir vivendes d'emergencia (o mediaguas com es diuen per aquí), per families damnificades pel terratremol del passat 27 de febrer.

Estem treballant coordinadament amb l'ajuntament, les vivendes (de fusta, de només 18 m2 i sense bany ni cuina), son solucions per donar un sostre a gent que ha perdut tota la casa o ha quedat inservible. A Villarrica tenim unes 32 families en aquesta situació. Teniem més de 50 voluntaris, la majoria estudiants (entre ells la Cata) que han posat tot el seu esforç per deixar les casetes en peu durant el cap de setmana. Han estat un total de 8 i ha estat esgotador i a la vegada molt enriquidor.

Les vivendes les ha aportat el Govern, i la Xarxa Ciutadana a més de coordinar la feina del voluntariat amb recursos que hem anat recollint li hem incorporar millores a la casa, com posar un minim d'aillament a les parets que inicialment no ho tenien contemplat i sobre aquest aillament algún tipus de tancament.

Les families estan molt agraides. Esperem acabar aquesta setmana al menys en aquesta primera tongada de 8.

Us trameto algunes fotos de la feina feta. Records,

Romà

Nota: Podeu entrar a la següent pàgina del Facebook: Un Techo para Villarrica Campaña de la RED CIUDADANA DE VILLARRICA