26.3.10

"La Fageda" inaugura la fàbrica de gelats a Badalona

Divendres, 26.3.2010. 17:00h 

La Cooperativa La Fageda ha inaugurat una nova seu aquest matí a Badalona des d'on es centralitzarà l'elaboració de gelats. A partir d'ara, l'equip d'assistència i tècnic treballaran en coordinació amb l'equip de La Fageda a Santa Pau, des d'on se seguirà amb la producció de iogurts. 

L’elaboració de gelats d’alta gamma ha estat un dels principals reptes del projecte que vol tirar endavant La Fageda, model d'empresa social, que ha comptat amb l’ajuda de Caprabo que, a més d'assessorar en la tria de varietats, ha ofert les seves 265 botigues escampades a tot el territori català en un acord de distribució exclusiu el primer any, que inclou la distribució des del magatzem central a tots els punts de venda. Sota la marca “La Fageda. Gelat de llet” es preveu produir aquest primer any 60.000 terrines en les varietats de “iogurt de granja”, “xocolata amb trossets de xocolata”, “vainilla amb nous de macadàmia”, “iogurt amb fruita dels bosc” i “nata amb maduixes”. Tant la llet, com el iogurt i la nata provenen de la granja de la cooperativa a Santa Pau, la qual cosa garanteix, junt amb els altres components, la millor qualitat en les matèries primeres.

La consellera de Treball, Mar Serna, l’alcalde de Badalona, Jordi Serra, el director general de La Fageda, Josep M. Corbinos, i el conseller delegat i director general de Caprabo, Javier Amezaga, han inaugurat aquest matí la fàbrica de gelats a Badalona.

El Departament de Treball ha donat suport a la cooperativa en aquest projecte amb més de 64.000 euros. Per tal de poder fer un seguiment individual a les persones que pateixen discapacitat i donar suport a les famílies, s’han contractat, a temps parcial, els serveis d’una psicòloga i d’una treballadora social.

L’acte d’avui ha reunit un centenar de persones, entre autoritats, treballadors, famílies i amics. Corbinos ha subratllat la força de la marca “La Fageda” i del model d’empresa social, que s’ha demostrat que es pot reproduir a altres llocs. Segons Amezaga, Caprabo és “un soci amb qui dur a terme projectes innovadors que ajudin a millorar les condicions de treball de les persones que hi participen” i ha afegit que “estem segurs que molt aviat (els gelats) seran coneguts i apreciats arreu”. Per la seva banda, l’alcalde Badalona, Jordi Serra, s’ha felicitat de que La Fageda vingui a Badalona amb tan bons productes i amb “la capacitat de facilitar la vida de les famílies badalonines”. La consellera Serna ha clausurat l’acte ressaltant “l’esforç de cooperació realitzat per part de La Fageda, Caprabo, l’Ajuntament de Badalona i el Govern per dur a terme aquest projecte que té com objectiu estar al costat de les persones”. També ha animat “a consumir de manera responsable, destacant que La Fageda n’és un bon exemple per la seva qualitat de producte i pel que hi ha al darrera”.

Notícia reproduïda de Jornal.cat


La cooperativa de la Garrotxa, el tercer productor de iogurts de Catalunya

Des de la posada en marxa el 1993 de la fàbrica de La Fageda a Santa Pau (Garrotxa), la cooperativa que dóna feina a unes 300 persones entre les quals hi ha un gran nombre de discapacitats s’ha convertit en el tercer productor de iogurts de Catalunya amb uns 30 milions d’unitats a l’any. A més de la fàbrica, el grup compta amb una granja d’unes 500 vaques de raça frisona que subministren la llet. La companyia també ha entrat en el negoci de la jardineria i els vivers forestals. El director general de La Fageda, Josep Maria Corbinos, va destacar que tenen una gamma de gairebé 17 varietats de postres làctiques a la qual s’incorporen ara els gelats.

Notícia reproduïda del Periódico.cat