20.2.10

Tele 5 nega un premi milionari per un error

No és la primera vegada que parlem d'aquesta cadena televisiva. Anteriorment hem expressat les nostres opinions crítiques envers el comportament d'aquesta empresa:
      I ara ho fem de nou amb motiu d'una nova situació on es percep una voluntat d'engany a la seva pròpia audiència. Tele 5 va negar un premi milionari per un error i va deixar el participant amb un pam de nas... Mentre que el presentador havia anunciat el lliurament d’un milió d’euros, finalment sols en va donar 1.200.

      De fet, trobem que aquesta mena de concursos ja són una aberració ja que els premis que anuncien no es corresponen amb el que seria raonable. En certa manera fomenten uns valors socials que no podem valorar correctament. Però no els neguem el dret a fomentar el joc, com a manera de cridar l'audiència. El que no poden fer és valdre's d'unes normes tramposes, ja que no han estat explicades prèviament, el mateix presentador les desconeixia, i fa tota la sensació d'haver-se modificat en plena emissió.
        Click para ver el video Click para ver el video
        Vídeo: YOUTUBE.
        ¿Error garrafal o estafa descarada? Aquest és el dubte que planteja la grotesca situació que va protagonitzar dimecres passat el presentador de Sálvame, Jorge Javier Vázquez: va anunciar que entregaria un milió d’euros, però al final només en va donar 1.200.

        El programa de Tele 5 sortejava un milió d’euros, en lingots d’or, entre els televidents que enviessin un missatge o truquessin des d’un mòbil a un número concret. Vázquez havia de telefonar a un concursant, triat a l’atzar davant de notari, i qui contestés s’emportaria la grossa. El problema va sorgir quan la primera trucada va fallar: va sortir un contestador.

        «Hem de triar, doncs, un altre telèfon a veure si podem donar el milió d’euros –va dir llavors Vázquez–. El telèfon on trucarem és, si no m’equivoco, el més pròxim al que acabem de trucar anteriorment i està certificat pel notari (…) Podríem entregar un milió d’euros».

        Aquella trucada sí que va tenir resposta, i quan Vázquez anava a anunciar-li que havia guanyat el milió d’euros va dubtar: li acabaven d’explicar des del control del xou –a través del discret auricular que portava a l’orella– que la segona trucada no tenia premi gros, sinó un de 1.200 euros. «No em feu això… M’estan agafant suors fredes... », va dir el presentador a l’adonar-se de la planxa, i a continuació es va disculpar davant de les càmeres. A Tele 5 es van reafirmar ahir que les regles del concurs especifiquen que la segona trucada tenia premi de consolació, i que va ser un error de Vázquez.