28.2.10

Rècord d'atorgaments d'ecoetiquetes europees a empreses catalanes


Mvich ostenta l'ecoetiqueta europea       
  • Catalunya és el quart país d'Europa en ecoetiquetes, després d’Itàlia, França i Alemanya
  • Els atorgaments suposen el 81% dels de tot l’Estat espanyol
Si fa uns dies parlàvem dels èxits i expansió de KH Lloreda, una pime compromesa amb la sostenibilitat i que va ser de les primeres a obtenir l'ecoetiqueta europea, avui ens hem de congratular que són moltes més les empreses catalanes que disposen d'aquest reconeixement, fins al punt que el nostre país és capdavanter en la certificació de productes i serveis. Podeu accedir al llistat d'empreses amb ecoetiqueta europea a Desembre 2009.

El Departament de Medi Ambient ha atorgat l'Etiqueta ecològica de la Unió Europea a 14 noves empreses durant l’any 2009. A més, en aquest període, ha fet ampliacions de referències a empreses que ja tenien aquesta ecoetiqueta. Aquest ha estat l'increment més important des que es va crear l’Etiqueta ecològica de la Unió Europea l’any 1992. De les 51 empreses catalanes que ostenten aquest distintiu la majoria, 14, són de fabricació de productes de neteja general, 9 fabriquen pintures i vernissos, 8 sabó de rentar plats a mà i 5 d'allotjament turístic.

L’Etiqueta ecològica de la Unió Europea és un sistema voluntari d’identificació de productes i serveis que compleixen uns estàndards ambientals de gran exigència avalats per la Comissió Europea. El fet de poder identificar fàcilment els productes més respectuosos amb el medi ambient els dota de valor afegit, els fa més competitius i n’afavoreix la internacionalització.

Llegir notícia a Jornal.cat