6.2.10

Màquina convertidora de paper d'oficina a paper higiènic


http://www.orikankyou.com/

[ca] Màquina que converteix el paper d'oficina en paper higiènic. Tenint en compte que un dels llocs on més paper es gasta actualment és en les oficines, vet aquí un invent que ve a donar-li un doble ús a tot aquest paper desaprofitat. Es tracta d'una màquina on hi fiques tot el paper que hauries llençat a les escombraries. La màquina s'encarrega de processar-lo i el resultat és... paper higiènic. Encara que en principi sembli una bona idea, el cert és que el reciclatge et costa uns 80.000 euros per comprar la màquina per no parlar del volum que ocupa i els 600kg de pes, així que suposo que encara haurà d'aparèixer una versió més pràctica i més barata perquè pugui generalitzar el seu ús.

[es] Máquina que convierte el papel de oficina en papel higiénico. Teniendo en cuenta que uno de los lugares donde más papel se gasta actualmente es en las oficinas, he aquí un invento que viene a darle un doble uso a todo ese papel desperdiciado. Se trata de una máquina en la que tiras todo el papel que ibas a tirar a la basura. La máquina se encarga de procesarlo y el resultado es... papel higiénico. Aunque en principio parezca una buena idea, lo cierto es que el reciclaje te cuesta unos 80.000 euros para comprar la máquina por no hablar del espacio que requiere y los 600kg de peso, así que supongo que todavía tendrá que aparecer una versión más práctica y más barata para que pueda generalizarse su uso.

[en] At Eco-Products 2009, Oriental Co., Ltd. exhibited a revolutionary recycling machine called White Goat, which makes toilet paper from shredded paper. White Goat also has a shredding machine in it. The shredded paper first goes into a hopper, where it is untangled in small batches, and its then dissolved in a pulper. Any foreign matter is removed in a tank, and the pulp consistency is adjusted. Next, the wet paper is thinned out and dried. The dry paper is wound into finished toilet rolls, which emerge from the outlet one at a time. All of these tasks are done automatically. White Goat won a top prize at the Monozukuri Nippon awards. It has patents pending, and Oriental is getting ready to release it in summer 2010.

Nota: Agraïm a David Ferré les innovacions que ens aporta.