8.2.10

Comissió d'investigació sobre l'incendi d'Horta de Sant Joan

Aquest matí a la tertúlia del Primer Cafè, a Ràdio Estel, hem parlat de l'oportunitat de la comissió d'investigació sobre l'incendi d'Horta de Sant Joan. Si bé molt sovint les comissions tenen el risc de ser operacions de cara a la galeria, no crec que es pugui dir el mateix en aquest cas. Volem dir que mentre que de vegades hi ha batusses creades des d'interessos partidistes però que no interessen gaire al gruix de la població, en aquesta ocasió, la gent percep que hi ha matèria suficient  perquè el Parlament faci la seva feina, i cerqui les causes i, si és el cas, depuri responsabilitats.

D'altra banda, les famílies dels bombers morts bé es mereixen la màxima atenció a l'afer, amb tots els esforços per a escatir què hi succeí i com es pot evitar que pugui tornar a passar.

Per descomptat, aquesta tasca s'ha de fer amb prou cura perquè no afecti la reputació dels cossos de seguretat de Catalunya. Cal dir que la Policia de Catalunya té un elevat prestigi i una gran capacitat resolutòria, treballant de manera absolutament professional. Una mostra de plena actualitat és aquesta notícia: Los Mossos analizaron casi medio centenar de teléfonos para solucionar el crimen de Santaló. Però és sabut que hi ha intents per desprestigiar els cossos de seguretat catalans -per part, per exemple, d'alguns jutges-.

Nota: alguns dels darrers apunts on parlem dels Mossos: